Elak Disihir! Shaheizy Sam & Syatilla Melvin Akan Dapatkan Khidmat Ustaz

.Menurut Syatilla, sebagai usahawan mereka akui perkara seumpama itu berkemungkinan akan terjadi apatah lagi bila sudah berjaya.

Mesti Baca

Nur Sajat Dedah Anggota Badan Jadi Bengkak, Tidak Dapat Hadir Ke Mahkamah

Selasa lalu, media tempatan melaporkan usahawan selebriti sensasi, Nur Sajat Kamaru zaman dikenakan waran tangkap oleh Mahkamah Tinggi Syariah...

‘Terima Kasih Banyaklah!’- Zarina Zainuddin Kesal Bekalan Air Di Rumah Kena Potong

Pelakon Zarina Zainuddin hari ini meluahkan rasa kecewanya terhadap tindakan Pengurusan Air Selangor. Menurut hantaran terbarunya di akaun instagram...

Ikuti Jejak Kylie & Kim, Kris Jenner Bakal Mempunyai Jenama Kecantikan Sendiri

Kris Jenner bakal menceburkan diri dalam perniagaan kecantikan. Beliau dikatakan mengikuti jejak langkah anak perempuannya yang turut mempunyai empayar...

Pasangan suami isteri yang juga pelakon, Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin akan mendapatkan khidmat ustaz dan mereka yang arif dalam bidang perubatan Islam.

Dapatkan Khidmat Ustaz

Ini berikutan rakan mereka, Aeril Zafrel mendedahkan bahawa dirinya dan keluarga cuba disihir oleh pihak tertentu yang tidak berpuas hati sejak mengusahakan perniagaan syarikatnya.Menurut Syatilla, sebagai usahawan mereka akui perkara seumpama itu berkemungkinan akan terjadi apatah lagi bila sudah berjaya.

“Benda itu wujud sebenarnya”

“Saya pernah alami beberapa cubaan sedemikian (sihir) tetapi bagi saya sendiri memang ada merancang untuk dapatkan khidmat Ustaz supaya terhindar daripada perkara ini kerana kita tak tahu musuh yang paling jahat kadang-kadang mungkin orang yang dekat dengan kita”

“Insyallah macam mana sekali pun kami memang akan dapatkan khidmat ustaz sebagai ikhtiar” ujar Syatilla kepada Murai.my

Sam Berserah Kepada Ketentuan-Nya

Bagi Sam pula, dia akui pernah mendapat nasihat daripada orang sekeliling untuk mencari ikhtiar bagi mengelakkan perkara sedemikian berlaku. Namun, dia percaya kepada ketentuan-Nya dan tidak pernah berniat untuk menganiaya mana-mana pihak.

“Bagi saya, benda ghaib ini sebagai muslim kita memang percaya juga sebab sudah terjadi sejak zaman nenek moyang kita dahulu. Ada kehidupan, pasti akan ada benda buruk yang datang tetapi kita kena berserah dengan ketentuan-Nya”

“Sebenarnya dari dahulu lagi sejak saya bergelar Bintang Paling Popular, ada orang pernah nasihatkan untuk dapatkan pendinding kerana khuatir ada pihak lain yang akan cemburu dengan saya”

“Saya memang percaya perkara sebegini tapi saya lebih kepada mengamalkan pendekatan untuk berserah. ‘Aku tak ganggu orang,aku tak cuba aniaya orang dan aku harap Allah akan lindungi aku’. Itu sahaja yang saya minta” kongsi Sam

Sam dan Syatilla ditemu bual secara maya bersama media pada petang Isnin bersempena dengan meraikan ulangtahun perkahwinan mereka yang ke-5.

Dismabut dalam norma baharu, pasangan ini berkongsi hari bahagia mereka bersama peminat-peminat pada Malam Virtual Pengaseh secara ‘live streaming’ di Facebook Shaheizy Sam dan Youtube SamTilla TV dengan memberikan hadiah percutian kepada 5 peminat bertuah yang menonton mereka secara langsung. Acara turut dimeriahkan dengan persembahan istimewa bersama Kaka Azraff dan dihoskan oleh Ain Edruce.

Terkini

“Bukan Anda Buat Kerja Tuhan”- Alicia Amin Pertahankan LGBTQ

Rata-rata masayarakat di Malaysia sudah mengetahui bahawa LGBTQ (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Questioning) tidak dibenarkan di Malaysia malah telah...

Artikel Berkaitan