Siapa yang tak kenal dengan kelazatan makanan rasa coklat ini, selain boleh dimakan begitu sahaja, Nutella juga sering di gunakan untuk membuat kek dan pastri. Tapi jangan terkejut jika ia boleh digunakan sebagai pewarna rambut dan di campur bersama karamel yang cukup lazat. Pelik tapi inilah yang berlaku di negara Arab.

Apabila rambut berlumuran dengan campuran Nutella dan susu pekat bunyinya seperti merepek, tetapi apabila menonton dan menyaksikan sendiri video Instagram tersebar luas baru-baru ini memang ia terbukti benar.

IKLAN

butella2Hal ini juga dibuktikan oleh pemilik akun Instagram blogger kecantikkan Huda Kattan. Pada media sosialnya tersebut,  Huda menunjukkan video dengan rambut blonde. Wanita ini akan melakukan tutorial menggunakan nutella sebagai pewarna rambut. Terlihat stylish mengambil sedikit nutella kemudian melumurkan pada rambutnya.

nutella-hair

Stylish di situ memaklumkan bahawa nutella tidak hanya dapat mewarna rambut menjadi coklat namun juga membuatkan warna rambut anda lebih bersinar.

Jadi bagaimana, nak cuba?

sumber