Ratu Jazz negara, Datuk Sheila Majid menyeru peminatnya di Malaysia supaya menghargai keindahan negara sendiri daripada menghabiskan wang bercuti di luar negara.

Penyanyi jelita yang popular dengan lagu ‘Ku Mohon’ ini menegaskan Malaysia mempunyai khazanah yang tersendiri yang tidak mungkin dapat ditemui di negara lain. Sheila atau nama sebenarnya, Shaheila Abdul Majid, 51, turut menyeru orang ramai supaya  tidak membelakangi isu alam sekitar supaya ia terpelihara .

IKLAN
SHEILA Majid bersama Pengarah Eksekutif Belum Rainforest Resort, Ahmad Khalif Mustapha Kamal (dua dari kanan), menunjukkan ibu jari yang telah dilekapkan pada lukisan sebatang pokok, simbolik persembahan Sheila yang bakal berlangsung di Belum Rainforest Resort, pada sidang akhbar di Menara Mustapha Kamal, Petaling Jaya baru-baru ini.
Banyak perkara yang kita tidak tahu tentang alam sekitar. Lazimnya, orang kita selalu mengagung-agungkan keindahan negara luar sampai terlupa bahawa negara sendiri mempunyai khazanah yang tidak ternilai.
Mereka menghabiskan wang ringgit semata-mata ingin meneroka atau bercuti di negara luar sedangkan negara sendiri miliki segala-galanya. Kita perlu lebih didedahkan tentang khazanah negara seperti Hutan Royal Belum di Gerik, Perak.
Kredit Foto: Gaya Travel

Kerana teruja terhdapa keunikan hutan serta keindahan alam semulajadi telah memberi inspirasi kepada Sheila mengadakan sebuah persembahan istimewa yang akan berlangsung di Belum Rainforest Resort, Hutan Royal Belum pada 29 April nanti.

Saya jangkakan lebih kurang 100 orang penonton akan hadir untuk showcase ini. Ia diadakan adalah untuk tujuan amal. Sebahagian hasil keuntungan akan disumbangkan bagi membiayai usaha memulihara alam sekitar.

Menurut laporan Kosmo mengenai perkembangan terbaru Sheila, album diberi nama Boneka yang kini sudah siap dirakam dan hanya menunggu waktu untuk dilancarkan.

Sumber