Must watch!

Jika anda peminat filem seram, filem IT arahan Andrés Muschietti yang diadaptasi dari novel ‘paling seram’ nukilan Stephan King ini adalah antara yang wajib ditonton September ini.

Cerita ini bermula apabila seorang demi seorang kanak-kanak yang tinggal di sebuah kawasan perumahan dalam pekan kecil daerah Darren, Maine hilang tanpa jejak.

IKLAN
Foto – castofmovies.com

…27 tahun selepas itu, tujuh orang kanak-kanak yang menamakan kumpulan mereka sebagai The Losers Club ini adalah terdiri daripada individu yang selalu dibuli dan diperlekeh oleh rakan sebaya lain -cuba untuk mencabar diri dengan melakukan sesuatu diluar jangkaan.

Tanpa menyangka rupanya tindakan mereka itu sebenarnya bakal mengundang kecelakaan sehingga perlu berdepan dengan ketakutan yang lebih dahsyat apabila seorang badut digelar Pennywise menghantui hidup mereka.

Foto – castofmovies.com

Sehabis mungkin, tujuh sekawan ini cuba menjejaki dan merungkai misteri kehilangan kanak-kanak yang pernah berlaku di kawasan tempat tinggal mereka suatu ketika dahulu sebelum akhirnya, benar-benar dapat berhadapan dengan dalang utama kes kehilangan tersebut iaitu the evil clown.

Foto – castofmovies.com

Filem IT 2017 dijangka menggegarkan pawagan pada 8 September 2017 nanti.

Save the date!  ***Tarikh tayangan untuk Malaysia masih belum disahkan

Tonton Trailer Filem Seram IT 2017

SUMBER 1, 2 & 3