Suara Lunak Pukau Penonton, Wanita Ni Hebat Dendang Lagu Hallelujah Bersama Busker

Mesti Baca

Antara 5 Pasangan Selebriti Yang Menjalankan Perniagaan Bersama

Menjadi seorang selebriti bukan sahaja dapat meraih populariti malahan dapat memasarkan produk sendiri pada peminat dan meraih jualan tanpa...

5 Selebriti Hollywood Ini Kongsi Kisah Mereka Hadapi Sexism

Isu sexism , prejudis atau diskriminasi jantina bukan sahaja berlaku terhadap wanita biasa, malah selebriti wanita juga turut mengahadapi...

Cantiknya Bilik Puteri Kesayangan Gigi Hadid. Semuanya Serba Pink!

Safaa Malik, adik kepada Zayn Malik telah memuat naik foto terkini ruang permainan dan bilik tidur puteri kesayangan Zayn...

Suasana malam yang suram serta-merta bertukar menjadi gah apabila tiba-tiba seorang gadis ‘luar biasa’ ini memutuskan untuk menyumbang suara emasnya menyanyikan lagu sambil ditemani petikan gitar si penyanyi jalanan.

Jade Helliwell, 25 yang pada ketika itu sedang bersiar-siar di sekitar kawasan tempat penyanyi jalanan tersebut membuat persembahan, secara spontan meminta izin daripada lelaki tersebut, sama ada boleh atau tidak jika dia mahu berduet. 

Tanpa menyangka bahawa Jade berkebolehan, Dawid Osial, penyanyi jalanan itu turut terkesima dengan suara dan alunan nyanyian gadis asing yang baru dikenalinya itu.

Tonton Video Wanita Dendang Lagu Hallelujah Bersama Busker

https://www.youtube.com/watch?v=wWZ-72dB5ZY

Jelas Jade sendiri, pada asalnya ini adalah pertaruhan antara dia dan rakan-rakannya waktu itu di mana mereka telah mencabarnya untuk berduet dengan busker di hadapan khalayak awam.

Video yang dirakam rakan Jade waktu itu kemudian tular di beberapa platform media sosial setelah dimuat naik sendiri oleh Jade di laman facebooknya, bahkan turut menerima pelbagai reaksi positif daripada netizen dunia. Ada juga yang meminta Jade dan Dawid untuk bergabung, menyertai rancangan realiti hangat X-Factor untuk musim baru akan datang.

Untuk pengetahuan umum, Jade yang merupakan penyanyi sambilan ini pernah tercalon untuk kategori Best Country Singer oleh saluran radio tempatan UK Country Radio tahun lalu.

SUMBER 1 & 2

 

Terkini

Curi Perhatian! 5 Selebriti Hollywood Memakai Gaun Pengantin Sewaktu Di Karpet Merah

Apabila mencari penampilan yang sempurna sewaktu di karpet merah, selebriti kebiasaannya akan memilih custom atau designer gowns. Kadangkala, sesetengah...

Artikel Berkaitan