Penyanyi popular 80-an penyanyi Ben Nathan telah memulakan langkah baru dalam hidupnya dengan mengadakan konsert pertamanya pada 21 Mei.

Konsert yang diberi nama “Kasih dan Harapan (Cinta dan Harapan) – Ben Nathan” merupakan anjuran Yayasan Artis 1 Malaysia (YA1M) dengan kerjasama Jojo Enterprise bakal diadakan di Saloma Bistro.

IKLAN

Presiden YA1M, Datuk DJ Dave berkata, konsert itu bertujuan mengumpul wang sebanyak RM50,000 bagi membantu kehidupan Ben selain dapat memenuhi impiannya untuk melancarkan “Single” beliau di Jakarta.

“Konsert satu jam 45 minit ini akan dimeriahkan dengan persembahan dari bintang tempatan seperti M. Nasir, Nash, Fredo, Ramlah Ram, Sahara Yaacob dan penyanyi muda Maisarah Ukelele,” katanya

Kredit Foto: NST

DJ Dave berkata Ben, atau nama Islamnya ialah Ben Adam Abdullah, popular dengan lagu hit “Stanza Sepi Sekeping Hati” telah menunjukkan banyak peningkatan selepas menerima rawatan di Hospital Kuala Lumpur selama dua bulan.

Sebelum ini, Ben telah menjadi bualan ramai selepas klip video dia dalam keadaan tidak terurus viral di media sosial pada bulan Januari.

Sumber : Bernama