UnPenulis Stephen King mengumumkan bahawa Idris Elba dan aktor Matthew McConaughey akan menjadi dua watak utama dalam filem The Dark Tower. Idris Elba sebagai tokoh protagonis, sedangkan McConaughey menjadi musuh bernama The Man in Black.

Untuk mengelakkan dari dunia menimpa kehancuran, seorang pejuang bernama Roland Deschain harus pergi ke sebuah menara yang terletak di antara ruang dan waktu. Roland Deschain harus bersaing dengan ahli sihir yang juga ingin ke menara tersebut tapi untuk tujuan kejahatan.

Roland Deschain adalah seorang anak muda keturunan dari Raja Arthur. Ia merupakan anggota terakhir dari pasukan penembak yang masih hidup dan dan dikenali sebagai seorang koboi. Roland tengah berusaha mencari “Dark Tower”, sebuah bangunan yang disebut-sebut sebagai puncak dari alam semesta. Kewujudan Dark Tower sendiri masih disangsikan oleh ramai orang.

Walter (Matthew McConaughey) in Columbia Pictures’ THE DARK TOWER.

Roland berharap mampu menyelamatkan semua dimensi dari kemusnahan. Dalam usahanya itu, bersama Jack Chambers ia akan berhadapan dengan seorang ahli sihir bernama Walter Padick yang akan melakukan pelbagai cara untuk membunuh Roland. Akankah Roland Deschain berhasil untuk menuju ke Dark Tower?

Siapakah Roland Deschain

Roland memiliki gelaran The Gunslinger yang berperwatakan mirip seperti cowboy. Ia adalah watak utama dalam filem ini. Roland mengembara dari satu bandar ke bandar lain dengan karakternya yang serius dan berbahaya. Dalam perjalanannya menuju Dark Tower dia sangat jarang untuk bercakap dan selalu terlibat masalah yang disebabkan oleh..

The Man in Black

Watak yang dipegang oleh Matthew McConaughey. The Man in Black merupakan lelaki misteri yang memiliki banyak nama. The Man in Black adalah karakter yang menggambarkan kejahatan yang ada dalam diri manusia. Dia dapat memasuki fikiran Roland dan menyeksanya sampai menjadi gila.

IKLAN

Siapa atau apa yang menunggu disana masih menjadi misteri, namun perjalanannya menuju Dark Tower banyak berjumpa dengan pelbagai karakter, berbagai timeline yang berbeza dari dunia yang berbeza. Misteri bukan?

Jom saksikan trailer filem ini terbitan dari Sony Pictures Entertainment.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry