Minggu ini, pelbagai kejayaan negara dan rekod baru telah dicipta di Sukan SEA Kuala Lumpur 2017. Selain tiga invidivu bertaraf VVIP yang menjadi perhatian iaitu Sultan Mizan, Khairy Jamaluddin dan Putera Brunei, Pengiran Muda Abdul Mateen Bolkiah, pelari pecut negara ini pun apa kurangnya.

Tana, 22 tahun atau nama sebenarnya Tanalaksiumy Mahenthiran Rayer bakal mewakili negara dalam acara  4×400 meter pada Sukan SEA kali ini.

Namun, tahukah anda gadis tinggi lampai yang juga pelajar jurusan akauntan ini sebenarnya merupakan antara 18 finalis yang terpilih bersaing sebagai Miss Universe Malaysia 2017.

IKLAN

Malah Tana juga berjaya menempatkan diri sebagai 8 finalis akhir pertandingan ratu cantik . Walaupun tidak berjaya menjadi juara Miss Universe Malaysia 2017, yang pasti Tana sudah mempunyai rekodnya tersendiri sebagai finalis Miss Malaysia yang menyertai sukan berprestij ini.

Tana bakal bersaing pada 22 Ogos ini bersama -sama rakan sepasukannya. Sama – sama kita doakan supaya Tana berjaya membawa pulang emas untuk negara.

Sumber Instagram Tana Rayer

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry