Kejadian kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah yang menyebabkan lebih 20 mangsa terkorban turut memberi tempias kepada artis-artis popular negara.

Mereka turut bersedih, berduka dan menangis mengenangkan nasib malang yang menimpa mangsa. Malah, menyaksikan tragedi ngeri itu, tidak ada kata-kata yang boleh mewakili perasaan hati mereka.

Antara mangsa yang terlibat dalam kebakaran. Al-fatihah.

Kebanyakkan artis-artis tempatan ini meluahkan rasa sedih melalui media sosial seperti Facebook dan Instagram. Antara selebriti yang berkongsi rasa sedih ini termasuklah Datuk Siti Nurhaliza, Linda Rafar, Amy Search , Ezlynn, Umie Aida, Zulin Aziz, Wak Doyok, Abby Abadi, Neelofa, Jovian Mandagie, Tiz Zaqyah dan lain-lain lagi.

Berikut antara posting mereka serta kata-kata doa buat keluarga mangsa yang terkorban;

1.Datuk Siti Nurhaliza

“Al Fatiha …. takziah bagi seluruh ahli keluarga mangsa yg terkorban.. “

IKLAN

2. Neelofa

My heart broke when I heard the sad news, I can only imagine what the families are going through right now, which must be devastating. May Allah ease everything for them. Semoga roh anak-anak syurga ini dicucuri rahmat, insyaAllah. Al-Fatihah.

3.  Umie Aida

Innalilahiwainnailaihirojiun. Berita yg amat mendukacitakan & menyayat hati saya. Ya Allah… Sama2 lah kita berdoa agar roh anak2 ini ditempatkan di kalangan hamba2nya yg beriman. Al-Fatihah.

4. Amy Search

Takziah disucapkan kepada mangsa keluarga yang terlibat dalam kebakaran Darul Quran Ittifaqiah, Dato Keramat. AL FATIHAH BUAT ANAK2 SYUGA INI

5.  Zulin Aziz

Ya Allah tempatkan mereka di syurga mu ya Allah.Al-fatihah.

IKLAN

6. Wak Doyok

Semoga keluarga mangsa tabah hadapi Ujian besar drp Allah Swt. Al fatihah.

7. Ziela Jalil

Al Fatihah. Salam takziah buat keluarga adik-adik yang terkorban dalam kebakaran di Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah. Syurga buat kalian.

8. Tiz Zaqiah

Saddened by the news. Al-fatihah.

9. Linda Rafar

Al-fatihah..sedih,sebaknya ya Allah..moga kesemua mereka di tempat kan Di Taman syurga Allah…amiin

10. Norman Hakim

Dari Allah kita datang & kepadaNya kita kembali. Salam takziah kepada ahli keluarga @ waris kepada para Syuhada dari DQI (Darul Quran Ittifatiyah) yang Allah s.w.t ambil kembali setelah Dia pinjamkan seketika.Doa kami sekeluarga akan sentiasa mengiringi kalian in shaa Allah

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry