Masing-masing mungkin sudah pun sedia maklum mengenai Dato’ Seri Aliff Syukri yang kini sedang sibuk menjayakan sebuah drama bertajuk Tuyul Ke London.

Tak Suka Pakai Selekeh

Nak dijadikan cerita, dalam salah satu video yang dimuat naik oleh Aliff sedang memilih pakaian jadi bahan cemuhan netizen.ย  Video itu menyaksikan Aliff seolah-olah tidak suka dengan pakaian yang harus dikenakan untuk berlakon dalam drama tersebut. Pakaian yang agak buruk itu telah di tegur oleh pembantu peribadinya yang dikenali sebagai Melati.

Saksikan video dibawah:

IKLAN

Rata-rata netizen mengecam kata-kata yang dilemparkan oleh Melati yang seolah-olah menghina penoreh getah.

Hina Penoreh Getah

Video ini menjadi viral serta-merta di media sosial dan menerima ratusan respon daripada netizen. Ramai orang merasakan penghinaan sangat melampau bagi seorang yang bergelar penoreh getah.

Mohon Maaf

Menyedari kesilapan, Dato’ Aliff Syukri dengan serta membuat permohonan maaf bagi pihak Melati melalui gambar yang dimuat naik oleh beliau sebentar tadi.

Dalam keterangan gambar tersebut, Aliff berkata tidak menyangka perkara itu akan menjadi besar. Beliau mengaku salah dan menyusun sepuluh jari memohon maaf kepada semua pihak terasa.

“Pasal video sebelum ini bukan niat PA saya nak menghina orang peneroh getah sebab saya pun mak ayah bekas peneroka getah cuma gaya style dia, sebab kaau pakai yang macam sebelah kanan tu xde la dia cakap macam penoreh getah kan? kan? kan? kerja apa pun kalau sumber yang halal maka halal la hasilnya. Bukan untuk dihina kalau salah PA saya @mel77_melati mohon maafkan dia ya”

IKLAN