Masih segar dalam ingatan kami, suatu ketika dahulu filem triller seram, Chucky pernah menghantui zaman silam kanak – kanak. Manakan tidak, filem yang mengisahkan mengenai patung yang disumpah ini agak menakutkan kerana ianya hidup untuk membunuh dan mencari jasad untuk ditumpang.

Suara Brad Dourif Menakutkan!

Pasti anda tertanya – tanya siapakah pemilik suara sebenar suara Chucky ini. Jia anda mengikuti filem ini dari sekuel pertama,Child’s Play pasti anda tahu siapakah gerangannya.

IKLAN

Brad Dourif yang muncul pada sekuel pertama dan diikuti menjadi ‘voice-over’ di sebalik patung Chucky ternyata berjaya membawa watak tersebut dengan jaya sekali. Malah suara dan gelak tawanya ketika menjadi Chucky tak dinafikan memang menyeramkan!

Sekuel Ketujuh Hambar

Tahun ini, Child’s Play kembali dengan filem yang ketujuh beberapa bulan yang lalu dan walaubagaimanapun ianya tidak ditayangkan di Malaysia atas sebab – sebab sensitiviti yang agak melamapau. Akan tetapi, kami berjaya menonton filem ini hasil carian di Internet. Pada pendapat murai.my filem kali ini terlalu hambar.

Bermula dengan leretan yang terlalu panjang sehingga ke klimaks, ternyata ini adalah sekuel yang mungkin sedikit bosan berbanding siri – siri terdahulunya. Apa pun, untuk anda peminat watak Chucky, ianya bakal kembali dengan dua lagi filem tidak lama lagi.