[VIDEO] 5 Hal Tentang Datin Seri Nur Shahida Yang Ramai Tak Tahu

4619

Tak pernah rasa jemu dengan kerenah suami yang berperwatakan agresif depan kamera. Sifat tenang dan merendah diri Datin Seri Nur Shahida sentiasa disenangi ramai orang.

Isteri kepada pengasas produk D’Herbs Holdings (M) Sdn Bhd, Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman ini punya aura yang tersendiri. [murai.my] Bijak berkata-kata dan lantang bersuara jika bercakap tentang suaminya, sikap Shahida sering disebut-sebut sebagai sempoi.

Berikut 5 hal yang ramai tahu mengenai ibu kepada tiga orang cahaya mata ini.

1. Model Iklan Sunsilk

Masih ingatkah lagi kepada gadis ayu yang muncul dalam iklan syampu berlatarbelakangkan perpustakaan? Perkenalan Shahida dan Aliff bermula ketika sama-sama menjadi model Sunsilk. [murai.my] Dua tahun menjalin hubungan cinta akhirnya mereka diijab kabulkan sebagai suami isteri.

2. Rakan Baik Bienda

Shahida merupaka bekas anggota kumpulan nasyid Solehah. Fakta ini ramai yang tahu, namun ada sesuatu yang anda tak tahu adalah beliau pernah bergabung dengan penyanyi Bienda.

Shahida yang agak lama menyepi, tiba-tiba muncul kembali bersama anggota asal Solehah, penyanyi popular Bienda, Wan dan Shireen dan menamakan kumpulan mereka sebagai Bienda & Friends.

3. Suka Masak Churos dan Spageti

https://www.instagram.com/p/BcG0FppA1k1/?taken-by=shahidadherbs

Selain hidangan masakan kampung, Shahida juga gemar memasak churos, spageti dan juga kek. [murai.my] Dari laporan Sinar Harian, Walaupun sekadar amatur namun dia amat berpuas hati kerana dapat menyediakan hidangan untuk dinikmati seisi keluarga.

IKLAN

4. Rapat Dengan Ibu Mentua

Salah satu cara untuk mengurangkan rasa stress, Shahidah suka meminta nasihat dengan ibu mentua iaitu Rozita Ibrahim, pengasas Sendayu Tinggi Corporation. Shahida akui ibu mentua merupakan sumber inspirasi.

5. Pernah Terlibat Dalam Pembikinan Album

Ketika bersama dengan kumpulan Bienda & Friends, antara lagu-lagu yang didendangkan dalam persembahan mereka termasuklah lagu-lagu Solehah dan Bienda yang lalu seperti Nikmat Allah, Hadis Rasullullah, Rukun Iman dan Rukun Islam, Penantian serta Renungkanlah.