Nah, kami bawakan kepada anda yang ingin mencari inspirasi di tahun baru untuk kekal ideal. Meskipun sudah menginjak ke minggu kedua tahun 2018, masih belum terlambat untuk anda berubah. Lihat saja satu keluarga di Cina ini, mereka berjaya melakukan satu transformasi besar pada diri mereka selama 6 bulan sehingga tular diseluruh dunia.

Inspirasi Bermula Dari Bapa

Segalanya bermula dari seorang jurugambar yang berusia 32 tahun ini, XY Jesse apabila dia menjemput ibu bapanya untuk tinggal bersama mereka buat sementara waktu memandangkan isterinya kini sedang mengandungkan anak mereka yang pertama.

IKLAN

Jesse yang ketika itu melihat bapanya sedang bergelut melawan ketagihan alkohol dan turut mengalami berat badan berlebihan mula terfikir akan program kurangkan badan yanbg mampu mengembalikan senyuman dan keyakinan pada bapanya.

Setiap 10 Hari Mengambil Gambar

Bukan itu sahaja, Jesse turut memaksa ibu serta isterinya untuk turut serta dalam program ini. Mereka bermula dengan hanya berjalan, jogging dan kemudiannya berubah kepada rutin senaman asas di gymnasium secara berkala.

Untuk melihat perubahan pada diri mereka, Jesse dan bapanya akan mencatatkan perubahan badan mereka setiap 10 hari dan kemudiannya dimuat naik di Instagram dan Weibo.

Transformasi Berjaya!

Genap sahaja enam bulan, mereka kelihatan begitu berbeza sekali. Too hot and sexy! Ternyata apa yang dilakukan oleh mereka berjaya.

Bermula dari 10 Mac 2017 dan berakhir pada 30 September, transformasi keluarga ini berjaya memberi inspirasi kepada ramai orang.

Malah sejak itu mereka sudah mengamalkan gaya hidup sihat. Hebat! Jadi apa pendapat anda? Sudah bersedia untuk get fit?

Gambar : Instagram XY Jesse 

IKLAN