Penantian 12 tahun yang cukup berbaloi! Siapa sangka ‘mantera’ Dukun begitu berkesan sehingga berjaya mempengaruhi rakyat Malaysia untuk menonton filem bergenre seram ngeri ini.

Kalahkan KL Special Force

Baru 4 Hari Ditayangkan, filem Dukun mendapat sambutan di luar jangkaan kerana menurut rekod, Dukun sudah mencatat kutipan RM6.2 juta.

Bukan itu sahaja, ‘Diana Dahlan’ berjaya membawa Dukun pecah pangggung sekaligus mengatasi kutipan KL Special Force dalam tempoh yang sama sebelum ini. Filem arahan pengarah Dain Said itu kini ditayangkan di 133 buah pawagam seluruh Malaysia termasuklah di Brunei.

Tidak Sangka Dengan Sambutan Hangat

Menurut Ketua Astro Shaw, Najwa Abu Bakar menyatakan bahawa dia sendiri tidak menjangkakan bahawa filem Dukun mendapat sambutan hangat selain turut berharap agar peminat filem akan terus menyokong filem berkenaan.

IKLAN

“Alhamdulillah, pihak kami sangat terharu dan bersyukur dengan sambutan luar biasa peminat terhadap filem Dukun. Kami harap sokongan ini akan berterusan kerana ada filem-filem besar Hollywood yang akan dilancarkan. Kami tidak meletakkan sebarang angka sebagai tanda aras kutipan. RM6.2 juta pun tidak disangka sama sekali. Teruskan menyokong filem Dukun ya,”

Kami sudah pun menonton filem ini dan ulasan mengenainya anda boleh baca di artikel terdahulu. Diakui bayangan Diana Dahlan masih lagi difikiran. Syabas untuk semua pelakon dan produksi Dukun! Hats off!