Siapa yang tak kenal dengan pemilik Gym dan blogger Papa Gamo atau dikenali sebagai Sir Azri di media sosialnya. Sebelum ini Sir Azri menjadi semakin popular kerana perjuangan suci murninya bekerjasama dengan Jabatan Kemajuan Agama Islam Malaysia (JAKIM) berkenaan status jantina jutawan kosmetik, Nur Sajat.

Kami di murai.my sangat berbangga dengan keprihatinan Sir Azri ini kerana begitu ambil berat dengan status jantina Nur Sajat.

IKLAN

Kini selepas perjuangan berhabis-habisan menentang golongan LGBT atau transgender, ternyata Sir Azri beralih arah kepada menunjukkan sokongan serta taat setia kepada bekas Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Razak.

Seperti mana yang kita tahu, Najib telah pun meletak jawatan sebagai presiden Umno pada hari Sabtu 12 Mei 2018. Menurut Najib, mengikut prinsipnya sesiapa yang menjadi ketua sesebuah parti, apabila parti itu gagal dalam pilihan raya tanggungjawab moral perlu diterima sepenuhnya oleh orang yang berkenaan.

Sir Azri Tak Mahu Najib Letak Jawatan

Namun keputusan ini telah mendapat tentangan dari Sir Azri yang mahu Najib terus kekal dalam UMNO dan menjadi ketua pembangkang yang terbaik dalam Parlimen. Ikuti video di bawah.

“Ramai yang membuat kenyataan mendesak Najib untuk meletak jawatan namun. Saya minta Najib tidak meletakkan jawatann, kerana saya mahu Najib duduk di kerusi parlimen sebagai ketua pembangkang yang terbaik. Kerana seluruh rakyat mahu melihat sifat ‘gentlemen’ Najib dalam Persidangan parlimen sebagai ketua pembangkang. Saya berharap rakyat bersabar!”

IKLAN

Walaubagaimanapun, perjuangan Sir Azri patut dipuji kerana pelbagai halangan dugaan yang menimpa dirinya sebelum ini namun dia tetap berdiri teguh sebagai ahli UMNO.  Sekitar tahun 2014, Sir Azri atau nama penuhnya Wan Muhammad Azri diarahkan oleh mahkamah untuk membayar ganti rugi sebanyak RM800,000 dan kos guaman RM50,000 kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim yang juga Ketua Umum Pakatan Harapan berhubung penyiaran perkataan fitnah dan meletak imej mengaitkan Anwar dalam video seks di blog Papa Gomo.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry