Sudah hampir seminggu sejak pemergian bekas penyampai radio, Allahyarham Rafly Rahamat meninggal dunia akibat sakit misteri beberapa bulan yang lalu. Allahyarham Rafly sebelum ini pernah berkhidmat di stesen radio HotFM Terengganu sebelum beralih ke ManisFM.

Arja Lee Sempat Beri Penghormatan Terakhir

Begitu ramai selebriti yang terkejut dengan pemergian Allahyarham termasuklah Arja Lee. Malah lebih mengharukan, menurut adik Allahyarham Rafly menerusi Instagram nya, pelakon itu sempat mengangkat serta memandikan jenazah sebelum dikebumikan.

“Terima kasih Arja Lee kerana telah baca Yasin untuk arwah abang. Angkat arwah abang, mandikan arwah abang, kebumikan arwah abang. Terima kasih banyak-banyak kerana telah uruskan semua jenazah arwah. Terima kasih”

https://www.instagram.com/p/Bi9VC7pnI0o/?taken-by=arjalee

Rakan-Rakan Artis Masih Bersedih

Dalam perkembangan lain, rakan-rakan terdekat seperti Bienda begitu terkesan dengan pemergian Allahyarham apatah lagi mereka pernah bekerja di satu konti.

IKLAN

Bagi Bienda, Allahyarham Rafly bukan sahaja seorang sahabat malah dia juga menganggap pemuda berusia 32 tahun itu sebagai adiknya sendiri.

View this post on Instagram

Kadang2 Byk Perkara Yg Kita Tak Boleh Luahkan Dn Ucapkan… Hanya Memendam Di Dalam Hati… “ JAGA HATI”… Ku Sampaikan Lagu Ini Setulus Hatiku Buatmu … Adikku… 😭 Maafkan Aku… Kerana Kurang Kesabaran TerhadapMu… Sesungguhnya.. Allah Kurniakanku Seorang Adik Yg Istimewa Satu2nya Dalam Hidupku… Mendidikku Utk Menjadi Hambanya Yg Sabar & Ikhlas Utk Memaafkan… 😭 . Kini Kau Pergi Selamanya… Tinggalknku Dalam Kedukaan Yang Paling Dalam… 😭 Maafkan Ku Adikku.. Aku Tak Dapat Berjuang Utkmu… Kerana Allah Lebih MenyayangiMu… 😭 . Ada Yg Kata,Kedukaan Ini Hanya Sementara,Mungkin Berhari,Berminggu,Berbulan…Tetapi Aku Mungkin Selamanya… Terlalu Byk Kekuranganku Hingga Terlalu Bersedih Kerana Terlalu Merasai Kehilanganmu… 😭 . Tidak Pernah Ku Harap Kesusahan UtkMu… Walau Jauh… Tetap Ku Doakan Utkmu… Semoga Engkau Tenang Di Sana… . Ku Pujuk Hatiku Utk Ikhlas Menerima Semua Ini… Kerana Ku Percaya Allah Akn MenjagaMu Di Sana… Semoga Kita Bertemu Di Suatu Masa Nanti… 😭 . Ameen.. Allahumma… Ameen… ❤️ . . Terima Kasih Adikku Juga @emiesyahmieofficial @biendalovers Yg Amat Memahami Hati & Kesedihan Ku Ini… Semoga Allah Membalas Kebaikanmu Juga… ❤️😭 . #Repost @biendalovers ・・・ "The most painful goodbyes are the ones that are never said and never explained." -Quotes . @biendalovers @raflyrahamatfc . #Belasungkawa #DalamIngatan #SalamTakziah #AlFatihah #RaflyRahamat #ManisFM #HotFM #HotFMTerengganu . #Bienda #BiendaLavienda #TeamBienda #WeLoveBienda #BiendaLovers💋

A post shared by FC IG : @BiendaLovers 💋 (@biendalavienda) on

Seperti yang kita ketahui, Allahyarham Rafly pergi pada bulan yang mulia. Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah dan doakan rohnya ditempatkan dikalangan orang yang beriman.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry