‘Tiada Lagi Kereta Tetamu Ditoreh’- Fazley Yaakob Naik Pelamin Semula

Mesti Baca

Penyanyi dan chef selebriti, Datuk Fazley Yaakob dan isteri Datin Azrene Abdul Aziz telah memutuskan untuk naik pelamin sekali lagi,  selepas 13 tahun mereka bernikah.

Fazley berkata, mereka memutuskan untuk berbuat demikian untuk menghapuskan semua kenangan yang sedih yang berlaku pada masa itu.

View this post on Instagram

Strange as it may seem, saya dan azrene dont really remember saat ketika kami bersanding 13 tahun yang lalu. Yang kami ingat ialah, arwah Bapak saya dan Ibu saya siapkan baju bersanding ala Minangkabau yang dibeli khusus di Bukit Tinggi, Padang, Indonesia. Semuanya kerana susur jalur keluarga kami berasal dari sana . Mungkin kami tak ingat kerana terlalu banyak kisah pilu, tekanan, ketakutan dan halangan demi halangan untuk kami bersanding. Dari hari pernikahan sehinggalah hari persandingan kami, penuh dengan titisan air mata keperitan dan kepedihan di sebalik usaha kami untuk membina masjid berlandaskan cinta sejati. . Kisah dan paparan persandingan kami dihalang bulat2, para media langsung tak di benarkan menulis tentang pernikahan dan persandingan kami. Jika ada yang menulis, mereka di buang kerja atau dipindahkan jabatan. Kesian rakan2 media… . Oh well, itu kisah lama kami.. saya berseloroh dengan adik sayang saya, saya tanya dia “Adik, jom kita bersanding semula nak? Supaya kali ni kita bebas bersanding dan bolehlah jemput semula semua orang yang tak dapat hadir satu ketika dahulu. Tak ada lagi tetamu2 kita yang ditoreh kereta kerana menghadiri majlis kita, tidak ada lagi rakan2 media yang takut untuk hadir ke majlis kita..” . Azrene menjawab tersipu malu, “ Ala Abang sayang, seganlah adik.. kita dah tua tau!” @azrene_ahmad . Hahaha saya rasa ok je.. korang rasa ok tak kalau kami bersanding sekali lagi? 🤣 #Berangan #TeringinNakBersandingSemula #TapiMasihDenganIsteriYangSamaOk

IKLANA post shared by Dato' Fazley Yaakob (@fazleyyaakob) on

“Pada masa itu, kami banyak bersedih, dan mengalami banyak penderitaan, untuk memulakan sebuah keluarga dari cinta sejati,” kata Fazley dalam Instagram, lengkap dengan video pendek semalam.

Fazley mendedahkan bahawa dia dan Azrene, yang telah berkahwin pada tahun 2007, menghadapi banyak tentangan daripada ibunya, Datin Seri Rosmah Mansor, isteri bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

Azrene adalah anak perempuan Rosmah dari perkahwinan awal bersama Abdul Aziz Nong Chik.

“Perkahwinan kami kali ini, akan diadakan dengan persekitaran yang lebih bebas dan kami akan menjemput lebih ramai orang yang tidak hadir pada perkahwinan kami dahulu,” kata Fazley.

Fazley mendedahkan kisah persandingan mereka 13 tahun dahulu dihalang dan para media langsung tak dibenarkan menulis tentang pernikahan dan persandingan mereka.

Beliau menambah bahawa Azrene bersetuju sepenuhnya dengannya apabila dia mencadangkan mereka bersanding semula baru-baru ini, kerana mereka mahu berkongsi kegembiraan dengan lebih ramai teman-teman dan orang tersayang.

Tiada Lagi Kereta Ditoreh

Fazley dan Azrene mempunyai empat anak, Ahmad Fariedz Shah, 9, Ahmad Fieradz Shah, 8, Ahmad Firudz Shah, 6; dan Alayna Selma, tujuh bulan.

Beliau baru-baru ini berkata bahawa dia akan sentiasa berdoa untuk ibu mertuanya untuk menerima dia sebagai keluarga.

Terkini

Uji Keimanan Betul! Siakap Stim Limau Oleh Khairul Aming Trending Di Twitter

Dari dulu lagi, ramai netizen tidak begitu setuju jika video dan gambar makanan sedap-sedap dimuatnaik di laman media sosial...

Artikel Berkaitan