Sebelum ini murai.my ada memaparkan kisah beberapa artis Malaysia ditipu oleh individu yang belum melunaskan bayaran kepada mereka. Raja Ilya dan Chacha Maembong adalah antara artis yang telah mendedahkan kes penipuan ini menerusi media sosial. Raja Ilya dilihat telah memuat naik satu kenyataan di Insta-story nya yang dilihat seperti kecewa dan tidak berpuas hati terhadap individu ini.

Manakala Chacha Maembong telah mendedahkan identiti wanita ini yang didakwa membawa lari duit dan menipu ramai artis di Malaysia.

IKLAN

Mawar Rashid Buat Laporan Polis

Menerusi laporan dari Harian Metro, pelakon Mawar Rashid pula telah membuat laporan polis di Balai Polis Kampung Baru Subang, Petaling Jaya, semalam mendakwa ditipu oleh wanita yang dikenalinya dengan mengalami kerugian lebih RM15,000.

Foto: Najly Jefri via MR (Harian Metro)

“Perkara ini sudah berlarutan sejak Oktober tahun lalu. Saya sudah memberi banyak masa untuk wanita ini menyelesaikan bayaran sepatutnya untuk ‘job’ yang saya buat membabitkan iklan makanan segera.

“Malangnya, dia kerap memberikan alasan tidak masuk akal iaitu akaun dibekukan selain menipu mengatakan klien belum melunaskan bayaran sedangkan pihak terbabit sudah berbuat demikian kepada wanita itu yang menjadi ejen,” katanya kepada Harian Metro, hari ini.

Mawar juga mendakwa wanita itu turut menipu beberapa selebriti lain seperti Izzue Islam, Raja Ilya dan Chacha Maembong.

“Baru-baru ini, dia ada menghantar mesej kepada pengurus saya dan berjanji untuk menyelesaikan perkara ini hingga hujung bulan ini.

“Namun sebagai langkah keselamatan saya perlu ambil keputusan dengan membuat laporan polis terlebih dahulu kerana bukan saya seorang yang terkena.

“Jadi saya berharap wanita terbabit dapat menunaikan janji kerana ia membabitkan jumlah besar. Lama saya tunggu. Kasihanilah saya yang sudah bertungkus-lumus bekerja,” katanya.

Kami di murai.my berharap kes ini dapat diselesaikan dengan segera memandangkan ia melibatkan jumlah wang ringgit yang besar lagi-lagi mereka bekerja keras demi menjana pendapatan untuk menyara kehidupan masing-masing.

Sumber Harian Metro

IKLAN