Adegan Ranjang & Seks Bebas Dalam ‘Blok 404’, Isma Beri Penjelasan

Mesti Baca

Sudah pastinya tercetusnya kontroversi apabila sesebuah produksi drama atau filem tempatan ‘menjual’ babak ranjang, seks dalam filem. Walaupun itu bertentangan dengan norma budaya dan agama tetapi banyak pengarah kita yang bertindak berani mencuba nasib.

Seperti pengarah untuk filem terbaru Blok 404, Isma Yusoof yang tidak ragu-ragu untuk menyelitkan babak sensitif dalam karyanya seperti adegan seks dan pembunuhan kejam.

Usai menonton filem ini ketika sesi pratonton malam tadi, saya fikir kita tidaklah begitu ketinggalan dalam memperkenalkan isu-isu sensitif sebegini dalam filem. Masih ingat filem Panas (Nurhalim Ismail), Perempuan Isteri & Jalang (U-Wei) atau setidaknya Ringgit Kassorga (Suhaimi Baba)? Filem-filem ini sudah menjual idea seks dan isu sensitif secara terang-terangan.

Bagi Isma isu sensitif seperti memperlihatkan watak wanita jalang, anak muda isap ganja sambil berpesta, remaja lari dari rumah sebagainya yang dipamerkan dalam filem ini sebenarnya adalah realiti dalam kehidupan kita di Malaysia.

“Saya percaya ramai yang akan terkesan dengan beberapa watak yang dilakonkan dalam filem ini walaupun ia agak keterlaluan. Secara jujurnya, dalam beberapa tahun kebelakangan agak lama tidak muncul filem dengan idea mengetengah gejala sosial sebegini. Isu-isu ini sememangnya tengah berlaku dalam negara kita. Ini adalah realiti!”

https://www.instagram.com/p/BkgyUAfhzVN/?taken-by=ismayusoof

Isma ditemui ketika sidang media selepas sesi pratonton filem Blok 404 bersama media semalam di MM Cineplex The Curve, Kota Damansara. Bakal ditayangkan pada 28 Jun 2018 di pawagam, filem ini masih mengekalkan deretan beberapa orang pelakon asal seperti Zamarul Hisham, Raja Azrey dan Datuk Boy Iman. 

Turut membariskan beberapa wajah baru seperti Fasha Sandha, Nur Risteena Munim, Amar Asyraf, Nadia Brian Aedy Ashraf dan Adrea Abdullah. Tak ketinggalan Kamal Adli, Kilafairy, Azrel Ismail, Izreen Azminda dan Taufik Hanafi.

 

 

Terkini

Justin Bieber Dedah Kesukaran Ketika Awal Perkahwinan Bersama Hailey Baldwin

Justin Bieber membuat pendedahan betapa sukarnya ketika tahun pertama perkahwinannya bersama isteri, Hailey Baldwin. Tahun Yang Sangat Sukar Melalui temubualnya bersama...

Artikel Berkaitan