Semalam sebanyak 30 buah lagu telah diumumkan terpilih untuk mara ke Separuh akhir Muzik-Muzik. Malah jika dilihat pada 30 senarai buah lagu kali ini, ianya bakal menyaksikan persaingan sama rata diantara penyanyi baharu dan juga penyanyi yang sudah berpengalaman.

Ernie Tidak Tercalon Dalam Muzik-Muzik 33

Dalam senarai tersebut, timbul satu isu dimana peminat meluahkan rasa tidak puas hati mereka apabila pemenang vokal terbaik Juara Lagu 32 bersama Syamel, Ernie Zakri tidak tercalon dalam edisi kali ini. Ernie atau nama sebenarnya Nur Ernie Shahirah Zakri mempertaruhkan lagu Misteri ciptaan Gouffran dan Sang Hitam namun gagal ke peringkat seterusnya. Terdahulu rata-rata peminat menyebut lagu Misteri antara yang bakal berada dalam peringkat akhir dan bakal memberi saingan pada penyanyi yang lain.

IKLAN

Minta Peminat Jangan Bersedih

Melihatkan mesej serta luahan dari peminat-peminatnya, Ernie menerusi laman Twitter nya meminta mereka agar jangan bersedih dengan keputusan tersebut.

Malah bagi Ernie, dia redha dengan keputusan tersebut dan akan berusaha dengan lebih lagi pada masa akan datang.

Dalam perkembangan lain, pada bulan hadapan penyanyi ini bakal tampil dengan single terbaharu yang diberi judul Ku Bersuara, hasil ciptaan Syamel bersama Omar K, Ikhwan Fatanna dan John Jeeves.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Komen Anda