Pada Ahad lalu, peminat dikejutkan dengan khabar berita mengenai salah seorang ahli kumpulan Forteen, Izzue Islam yang mengumumkan pengundurannya dari kumpulan itu setelah 7 tahun bersama. Pengumuman itu dibuat Izzue setelah akui tiada lagi persefahaman diantara mereka apatah lagi ketika menyertai Gegar Vaganza 5.

Izzue Sebak Kenangkan Perjuangan Bersama Forteen

7 tahun bukanlah satu tempoh yang sekejap untuk satu kumpulan terus bersama. Izzue menerusi wawancara sebuah portal hiburan berkata terlalu banyak kenangannya bersama Forteen.

IKLAN

” Benda ini berlaku terlalu pantas. Selama tiga hari mereka tidak bertegur sapa malah ketika hari final itu sendiri saya ambil keputusan untuk tarik diri memandangkan saya sendiri tidak tahu kesilapan saya sehingga mereka tidak menegur saya ketika itu meskipun berjumpa untuk membuat persembahan pada malam itu”

Menurut Izzue, dia tidak bertindak secara terburu-buru dan sudah memikirkannya untuk kebaikan bersama. Tambah Izzue lagi, dia masih sayangkan persahabatannya bersama ahli anggota Forteen yang lain.

Wan Menangis Terkejut Dengan Pengumuman Izzue

Dalam perkembangan lain, ahli kumpulan yang lain turut terkejut dengan pengumuman yang dibuat Izzue. Menurut salah seorang ahli Forteen, Ariz Lufias memberitahu sikap ego penyanyi berkenaan tidak mahu berjumpa dan memberi ruang kepada mereka menjelaskan perkara yang berlaku antara mengapa masalah tersebut masih tidak dapat diselesaikan

Jelas One pula, selama tujuh tahun dia dan rakan-rakan yang lain berbangga dengan pencapaian Izzue dan turut mengucapkan terima kasih padanya atas sokongan dan kenangan mereka bersama selain dilihat gagal menahan perasaan sebak. Adakah Izzue bakal mengubah fikiran atau Forteen bakal mengambil ahli kumpulan yang baru? Sama-sama kita doakan yang terbaik buat mereka!