Keperibadian kedua-dua kerabat Diraja Selangor ini iaitu DYTM Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah ibni Sultan Sharafuddin Idris Shah dan kekandanya, YAM Tengku Datin Paduka Setia Zatashah Binti Sultan Sharafuddin Idris Shah sememangnya wajar dicontohi apatah lagi membuatkan rakyat jelata kagum!

Tengku Amir Shah & Tengku Zatashah Bawa Mangkuk Tingkat 

Menerusi perkongsian yang tular di laman Facebook, kelihatan baginda berdua berkesempatan untuk berkunjung ke bazar Ramadan sekitar Shah Alam. Menariknya di sini, bukan sahaja mesra menyapa para penjual dan pengunjung di bazar berkenaan malah kerabat diraja ini turut membawa bersama bekas mangkuk tingkat, menggantikan plastik bagi mengisi juadah yang dibeli sepanjang berbelanja di bazar Ramadan. Sebagai info Tengku Zatashah sememangnya aktif dalam pelbagai aktiviti kebajikan dan kemanusiaan apatah lagi menyatakan sokongannya dalam kempen #bebasplastik.

Dipuji Rakyat 

Dalam pada itu juga, rakyat terutamanya rakyat Selangor memuji keperibadian baginda berdua yang begitu disenangi rakyat apatah lagi sentiasa merendah diri dan berjiwa rakyat.

Buktinya, baginda berdua sering kelihatan kemana-mana sahaja tanpa ditemani rapat oleh pegawai peribadi.

IKLAN

Amalan berkunjung ke bazar Ramadan merupakan amalan tahunan buat baginda berdua beserta ‘tiffin’ yang akan turut menemani perjalanan sepanjang bazar sehingga Tengku Zatashah turut digelar “the girl with the tiffin”

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry