Semalam tular di media sosial mengenai sebuah video yang memperlihatkan adegan seks diantara dua lelaki hangat diperkatakan netizen. Malah lebih mengejutkan salah seorang lelaki tersebut kononnya dikatakan mirip Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Dato Seri Azmin Ali sebelum disusuli oleh sebuah video akuan sumpah dari seorang lagi lelaki dalam video seks berkenaan.

Azwan Ali Anggap Ujian Terbesar Buat Azmin 

Dalam video akuan sumpah itu, lelaki tersebut yang dikenali sebagai Haziq Abdul Aziz yang juga setiausaha sulit kanan seorang timbalan menteri bersumpah bahawa dia dan Azmin sememangnya telah menjalinkan hubungan seks sejenis pada 11 Mei yang lalu di sebuah hotel di Sandakan, Sabah. Dalam pada itu, adik kepada Azmin yang juga selebriti sensasi Azwan Ali turut tampil memberikan pendapat mengenai abangnya. Jelas Azwan atau lebih dikenali sebagai Diva AA, dia menganggap penyebaran video tersebut merupakan satu dugaan dan ujian paling besar buat Azmin sepanjang bergelar ahli politik.

Tidak Terkejut Dengan Penyebaran Video 

Tidak menolak bahawa ianya satu cubaan untuk ‘menjatuhkan’ Azmin, Azwan turut berpesan kepada abangnya itu supaya lebih tabah dan membersihkan kembali nama baiknya. Menyerahkan kepada rakyat unduk menilai sendiri video itu, bagi Azwan dia lebih mengenali abangnya dan akui tidak terkejut dengan penyebaran video-video tersebut. Sebagai info, selebriti itu kini menetap di London sejak Februari yang lalu dan turut bertanding dalam pilihanraya yang lalu menggunakan tiket sebagai calon bebas menentang Azmin bagi kerusi dun Bukit Antarabangsa.