[REVIEW] Spiderman: Far From Home Penutup Terbaik Fasa 3 MCU

Mesti Baca

Curi Perhatian! 5 Selebriti Hollywood Memakai Gaun Pengantin Sewaktu Di Karpet Merah

Apabila mencari penampilan yang sempurna sewaktu di karpet merah, selebriti kebiasaannya akan memilih custom atau designer gowns. Kadangkala, sesetengah...

6 Pasangan Selebriti Korea Ini Bebas Daripada Sebarang Gosip

Beberapa pasangan suami isteri selebriti Korea ini sentiasa jauh daripada sebarang gosip. Perkahwinan mereka jarang mendapat berita yang negatif....

Artis & Instafamous Selar Kes Youtuber Bergaduh Di Gelanggang Futsal

Insiden pergaduhan di sebuah gelanggang futsal minggu lalu yang melibatkan Youtuber terkenal mendapat perhatian ramai termasuk di kalangan selebriti...

Dengan tayangan Spiderman : Far From Home pada minggu ini, maka tamatlah sudah bagi Fasa 3 Marvel Cinematic Universe (MCU) yang bermula dengan Captain America : Civil War pada tahun 2016. Filem seterusnya dijangka ditayangkan pada tahun hadapan atau 2021 dengan Guardians of The Galaxy 3 atau Black Widow bakal memulakan bagi Fasa 4.

Sedikit Perlahan Pada Permulaan 

Buat anda yang belum atau terfikir untuk tidak menonton, suka untuk kami tekankan bahawa Spiderman kali ini wajib diletakkan sebagai senarai wajib tonton anda. Ketepikan soal persaingan dengan Avengers: EndGame kerana perbandingan tersebut seperti tidak adil memandangkan filem itu mengetengahkan kesemua adiwira Marvel. Bagi Far From Home, Tom Holland yang membawa watak Spiderman berjaya membuatkan peminat teruja dengan pelbagai aksi yang ditampilkan.

Malah jika dibandingkan dengan filem dan pelakon terdahulu, Tom sememangnya agak nakal dan sesuai dengan lagak adiwira. Biarpu begitu, perlu diakui pada permulaan filem ini ianya agak sedikit perlahan sebelum kemunculan Mysterio memainkan peranan. Malah filem Spiderman kali ini juga penuh dengan aksi!

Mysterio Curi Perhatian 

Spoiler alert! Seperti yang diketahui menerusi trailer nya sebelum ini, Mysterio yang dipegang Jake Gyllenhaal diramalkan sebagai salah seorang penjahat. Namun sebaik sahaja menonton Far From Home, anda mungkin akan berasa sedikit terkejut dengan plot-twist yang cuba disampaikan sesuai dengan kuasa Mysterio sebelum ini yang mempunyai kebolehan ilusi.

Secara keseluruhannya bagi kami, Far From Home merupakan penutup yang terbaik untuk Fasa 3 MCU. Malah dengan gambaran yang diberi Peter Parker dan petunjuk-petunjuk lain, barangkali dalam fasa 4 satu perubahan besar bakal dilihat kelak. Yang pasti, ramai mengharapkan watak Tom sebagai Spiderman akan terus dikekalkan!

Sinopsis Spiderman: Far From Home

Peter Parker menyertai rombongan sekolah dengan rakan-rakan kelasnya ke Eropah. Di sana, Nick Fury meminta Peter menyertai misi yang memerlukannya bekerjasama dengan Quentin Beck, juga dikenali sebagai Mysterio, seorang pakar muslihat yang mendakwa dirinya dari Bumi `parallel` dalam Multiverse. Mereka perlu bekerjasama melawan manusia-manusia dimensi luar biasa yang dikenali sebagai Elementals.

Terkini

Dah Elok Sado, Pergi Buat Implan Payudara Pula! Influencer Ini Tak Malu Malah Bangga

Lelaki bertatu ini menunjukkan implan payudara setelah dicabar untuk mendapatkan 3 juta pengikut di akaun Instagramnya. Dipetik dari Dailystar, Influencer...

Artikel Berkaitan