Selasa yang lalu, bertempat di GSC Paradigm Mall, murai.my dan GSC Movies telah mengadakan tayangan awal filem seram Thai yang berjudul Curses. Seramai 60 orang pembaca bertuah kami juga berkesempatan untuk menjadi antara yang terawal menonton filem ini.

Tampil 3 Kisah Seram Tersendiri 

Bagi kami untuk filem ianya tidak seteruk filem-filem gabungan lain yang mana kali ini setiap daripada nya punyai kisah seram tersendiri dan masih logik tidak seperti kebanyakan filem Thai yang punyai unsur-unsur pelik yang kadangkalanya seperti tidak perlu dimasukkan. Untuk Curses, tunjang utama ketiga-tiga kisah seram dalam satu filem ini adalah mengenai sumpahan yang dikenakan bermula pada zaman dahulu sehinggalah zaman kini yang serba moden.

IKLAN

Permulaan Yang Penuh ‘Suspen’¬†

Seperti pandai menarik perhatian penonton, permulaan filem penonton terlebih dahulu dikejutkan dengan elemen suspen yang ditonjolkan dalam kisah yang pertama. Biarpun begitu, suka untuk kami tegaskan bahawa filem ini tidak sesuai untuk ditonton oleh kanak-kanak kerana terdapat beberapa babak ‘dewasa’ yang diselitkan terutamanya bagi kisah kedua yang bagi kami antara banyak ditonjolkan berbanding dua lagi kisah seram Curses. Apapun secara keseluruhannya filem ini masih menarik untuk ditonton dan kami letakkan di skala 3/5.

Sinopsis Curses

Menyingkap 3 buah kisah seram dalam Curses- Wicked, Tattoo dan Wife Curse, ketiga-tiga filem ini menjurus kepada kisah sihir yang diamalkan sejak zaman dahulu lagi.

Bermula dengan kisah amalan sihir yang diamalkan ketika zaman Raja Siam, seterusnya penonton bakal diperlihatkan sihir yang diperturunkan ke dalam pengacahan tatu di badan dan juga dendam kesumat si isteri kepada suami yang sememangnya membuatkan penonton berasa meremang bulu roma sepanjang menonton filem ini! Filem ini boleh ditonton di semua GSC berhampiran bermula hari ini!

Komen Anda