Siapa sangka, Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad atau lebih mesra dipanggil Tun M antara barisan penerima anugerah khas pada malam Anugerah Instafamous edisi kedua anjuran Hurr.tv yang berlangsung di Vogue Lounge, Menara Suezcap, Kuala Lumpur.

Walaupun tidak hadir untuk menerima Anugerah Instafamous Inspirasi, Tun M sempat membuat sebuah video ucapan yang telah dipertonton kepada semua tetamu yang hadir.

Dalam video tersebut, beliau berkata,

IKLAN

“Kalau saya menjadi contoh yang baik, alhamdulillah. Tidak ada jalan singkat. Jika sayang negara, kita harus bekerja keras untuk menaikkan semula negara ke tahap terbaik.

“Anugerah ini disampaikan kerana kerja kuat, dedikasi dan sumbangan saya kepada rakyat Malaysia. Terima kasih hurr.tv atas anugerah khas ini,” katanya.

Tun M turut berharap supaya setiap pengguna telefon pintar menanamkan sikap tanggungjawab terutama apabila berkongsi berita.

“Kini, maklumat dan berita dapat dicapai di mana-mana sahaja dengan telefon pintar dan seseorang itu dapat menjadi wartawan segera.

“Dengan kuasa yang ada ini, penting sekali untuk kita praktikkan sifat tanggungjawab supaya maklumat disampaikan tepat, betul dan bukanlah berita palsu,” katanya.

Walaupun tidak hadir pada malam tersebut, namun cucu Tun M, Ally Mukhriz turut hadir menyerikan majlis. Anak perempuan kepada Dato’ Seri Haji Mukhriz ini tercalon bagi kategori Anugerah Instafamous Paling Stylo.

IKLAN

Majlis turut memberikan anugerah khas kepada lapan personaliti iaitu Vivy Yusof (Instafamous Unggul), Ain Edruce (Instafamous Versatil), Izzue Islam (Instafamous Adiwira), Eyra Hazali (Instafamous Pujaan Hati), Floor 88 (Instafamous Fenomena), Amelia Henderson (Instafamous Stylista), Mark Adam (Instafamous Mudah Terhibur) serta Elfira Loy dan suaminya, Faris Khairol Anuar (Instafamous Couple Sejati).

Selain itu, Anugerah Instafamous turut menampilkan sembilan kategori dipertandingkan khusus buat individu bergelar instafamous atau influencers.

Berikut adalah senarai pemenang bagi setiap calon dipertandingkan.

  • Paling Ohsem: Cupcake Aisyah
  • Paling Bro: Megat Rahim
  • Paling Chantek: Dahlia Rizal
  • Paling On-Point: Nisha Ezzati
  • Paling Stylo: Johanis Sani
  • Paling Versatil: Sean LJE
  • Paling Layan: Kucaimars
  • Paling BBNU: Farrah Khairina
  • Paling Fit: Syafiq Farhain