Seperti yang dijangka, filem animasi tempatan BoBoiBoy Movie 2 (BBBM2) terus meraih pencapaian yang cukup membanggakan. Sebelum ini, BBM2 berjaya mendapat sebanyak RM21 juta kutipan selepas 11 hari ditayangkan di pawagam.

RM25 Juta Dalam Masa 3 Minggu

Terbaharu, menerusi laman Instagram Astro Shaw BBM2 kini meraih sebanyak RM25 juta selepas tiga minggu ditayangkan di pawagam.

Bukan itu sahaja BBM2 juga telah mengalahkan rekod Polis Evo 2 (RM16 Juta) di tangga kelima sebagai filem yang mendapat kutipan tertinggi sepanjang zaman.

IKLAN

“RM25 Juta! Terima kasih atas sokongan anda yang tidak putus-putus”

Bakal Dinobatkan Sebagai Filem Animasi Tempatan Paling Laris 

Dengan tayangan masih diteruskan, kami menjangkakan kutipan BBM2 akan terus meningkat apatah lagi mengalahkan pemegang rekod kutipan filem animasi tempatan tertinggi sepanjang zaman, Upin & Ipin : Keris Siamang Tunggal.

Sebagai info, Upin & Ipin memperoleh sebanyak RM25 juta kutipan secara keseluruhan dan menduduki tangga keempat sebagai filem tempatan yang mendapat kutipan tertinggi sepanjang zaman di belakang Paskal dengan kutipan sebanyak RM30 Juta. Barangkali dalam masa beberapa hari ini, kita akan melihat BBM2 merampas rekod yang dipegang oleh Upin & Ipin.