Sejak ‘mengembangkan sayap’ nya ke pasaran Amerika Syarikat, penyanyi Yunalis Zarai atau lebih dikenali sebagai Yuna semakin popular di seluruh dunia apatah lagi beberapa single hits mendapat tempat dikalangan pendengar.

Tercalon Dalam Kategori Sama 

Terbaru, Yuna sekali tercalon dalam MTV Europe Music Award (EMA). Bagi edisi 2019, pelantun Forevermore ini turut tercalon dalam kategori yang sama pada tahun 2016 iaitu Best Southest Asia Act. Bakal bersaing dengan nama-nama besar dari Asia Selatan, nama Yuna disebut-sebut sebagai calon pilihan untuk merangkul anugerah tersebut. Selain Yuna, turut tercalon bertanding dalam kategori itu ialah Jannine Weigel (Thailand), Jasmine Sokko (Singapura), Moira Dela Torre (Filipina), Rich Brian (Indonesia), dan Suboi (Vietnam).

IKLAN

Peminat Harap Yuna Menang 

Dalam pada itu, Yuna turut mengumumkan berita gembira itu menerusi laman Twitter nya sebentar tadi.

Mengharapkan agar peminatnya turut sama sudi mengundi penyanyi itu di laman rasmi MTV, rata-rata daripada mereka mengharapkan agar Yuna berjaya dalam pencalonan kali. MTV EMA 2019 yang menyaksikan penyanyi Ariana Grande mendahului dengan 7 pencalonan akan bersiaran secara langsung di Seville, Sepanyol pada 4 November kelak. Semoga berjaya Yuna!