Persembahan kumpulan duo Kool bersama penyanyi jemputan Farawahida gagal memukau penilaian juri rancangan Gegar Vaganza musim keenam (GV6) bagi konsert yang keempat apabila gandingan itu mendapat markah tercorot sebanyak 49%.

Kurang Merdu Punca Tersingkir 

Menurut juri tetapnya, Datuk Ramli MS ketika ditemui Murai.my dia menganggap persembahan lagu yang dibawa mereka Siapa Dia Sebelum Aku itu belum cukup untuk melayakkan mereka mara ke minggu seterusnya. Jelas Ramli atau lebih mesra disapa sebagai Tok Ram, melodi lagu itu sebenarnya mudah namun kekurangan nada suara dan kemerduan duo itu antara punca mengapa tersingkir.

IKLAN

“Melodinya senang tetapi mereka kurang dari segi nada dan harmoni. Jadi markah yang perolehi tidak cukup untuk mara ke minggu hadapan”

Tidak Menilai Penyanyi Jemputan 

Menjelaskan lebih lanjut mengenai kebanyakan penyanyi jemputan dilihat sebagai lebih menonjol daripada para peserta, Tok Ram menegaskan persembahan itu hanya tertumpu pada peserta dan dia sebagai juri sama sekali tidak akan menilai persembahan nyanyian penyanyi jemputan biarpun mungkin sedikit sebanyak membantu dari segi persembahan mereka.

“Saya tidak boleh beri markah lebih kepada penyanyi undangan kerana mereka di sini hanya untuk support yang bertanding,”

Pada minggu hadapan, kesemua sembilan peserta iaitu Wann, Norshila Amin, Feeza, Nurfatima, Sham Visa, Naqiu Boboy, Hady Mirza, Jatt Black Dog Bone dan kumpulan One Nation Emcees akan mempersembahkan lagu bertemakan ‘Curhat’ (curahan hati). Sebagai info, untuk minggu keempat selain diadili juri tetap GV, Tok Ram dan Hetty Koes Endang penyanyi legenda, Datuk Jamal Abdillah turut tampil sebagai juri jemputan.

Markah Penuh Minggu Keempat GV6

  1. Jatt – 77%
  2. Nur Fatima – 76%
  3. Roy – 75%
  4. Hady Mirza – 71%
  5. One Nation Emcees – 69%
  6. Sham VISA – 68%
  7. Naqiu – 63%
  8. Wann – 57%
  9. Feeza – 57%
  10. Noorshila Amin- 53%

IKLAN

Komen Anda