Agak heboh dikalangan peminat selepas Keanu Reeves dilihat memegang kekasihnya bernama Alexandra Grant hujung minggu lalu di Gucci LACMA Art Film Gala di Los Angeles.

Ini pasti hal mengejutkan kerana pelakon John Wick tidak pernah bersama dengan mana-mana teman wanitanya di karpet merah sepanjang kerjaya selama 35 tahun.

Dalam acara itu, pasangan Keanu dan Alexandra begitu mesra dan seolah-olah kedua-dua mereka tak boleh lepas dari berpegangan tangan.

Nampaknya mereka benar-benar dilamun cinta. Lihat pada gambar berikut yang diambil dari Daily Mail.

Keanu Reeves kelihatan kacak dalam suit hitamnya walaupun berusia 55 tahun. Manakala Alexandra Grant juga kelihatan agak berusia dengan membiarkan rambut dengan warna putih.

Siapa Alexandra Grant? Wanita berusia 46 tahun itu pada asalnya merupakan rakan kongsi perniagaan Keanu Reeves yang memiliki perniagaan penerbitan buku artis. Alexandra juga bekerja untuk Los Angeles County Art Museum (LACMA) di mana acara ini diadakan.

IKLAN

Alexandra Grant bekerja dengan Keanu Reeves untuk menerbitkan buku beliau iaitu Ode To Happiness dan Shadow pada tahun 2011. Alexandra membuat ilustrasi untuk buku itu. Lima tahun kemudian Keanu membuat puisi.

Wanita lulusan dari Swarthmore College ini merupakan seorang artis di Los Angeles. Dalam karyanya, Alexandra selalu membayangkan pemikiran penulis melalui ukiran, lukisan, video, gambar dan sebagainya.

Pasangan ini kelihatan saling sayang menyayangi. Keanu Reeves diketahui belum pernah dilihat memiliki kekasih secara terbuka dalam kerjayanya. Foto ini diambil Oktober lalu selepas mereka makan di sebuah restoran sushi di Sunset Boulevard, Los Angeles.

Keanu Reeves pernah mempunyai hubungan yang serius dengan Jennifer Syme pada tahun 1999, namun anaknya meninggal dunia ketika dalam kandungan. Agak menyedihkan, mereka sudahpun memberi nama kepada anak tersebut.

Selepas berpisah, Syme meninggal dunia dalam kemalangan kereta pada tahun 2001 ketika dia berusia 28 tahun. Sejak itu Keanu tidak pernah dikenali lagi dalam hubungan.

IKLAN

Keanu Reeves seringkali dijodohkan dengan Sandra Bullock kerana sering memainkan filem bersama. Kedua-duanya membintangi filem Speed pada 1994 dan disatukan kembali pada tahun 2006. Walaupun kelihatan agak dekat, ia kemudian menunjukkan bahawa hubungan mereka hanya sebagai kawan.

Jadi anda rasa adakah pasangan Keanu Reeves dan Alexandra Grant ini secocok?

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry