Filem pertempuran epik “Midway’ arahan Roland Emmerich kini sedang hangat ditayangkan di pawagam bermula 7 November 2019. Sudah pasti ramai peminat filem perang akan teruja untuk melihat bintang hollywood kegemaran mereka seperti Ed Skrien,  Patrick Wilson dan ramai lagi di panggung wayang.

Berdasarkan review penonton yang dijemput secara eksklusif oleh Murai MY pada hari tayangan pratonton Selasa lalu (6/11), ramai yang memuji filem ini. Jom kita lihat apa komen mereka tentang filem ini.

“Saya sangat menantikan filem MIDWAY ini. Sangat tidak menghampakan!!!

Pandangan saya, MIDWAY sarat dengan aksi dari minit awal hingga penghujung cerita selain elemen kasih sayang kepada keluarga, nilai persahabatan dan tanggungjawab terhadap tugas begitu menyuntik emosi kami sebagai penonton.

Pengarah juga membawakan pelbagai watak yang dipegang oleh pelakon2 yang hebat.

Lepas ni saya nak tonton kali kedua pula! 🌟7/10”- @khai_arba

“For me Filem Midway memang sangat awesome dan terbaik kepada mereka yang minat cerita perang or peminat filem Pearl Harbour memang wajib tengok this movie sebab you guys tak akan menyesal tonton. Filem Midway ni juga penuh dengan value yang sangat bagus dan aksi-aksi yang membuatkan anda tak senang duduk.. 9/10 ⭐” – @zakwan_hasni

IKLAN
MID_D18_04844.NEF

“Cerita yang sangat menarik dan tidak membosankan ! sangat sesuai untuk ditonton oleh semua masyarakat ! dan dari cerita ini juga kita dapat belajar mcm mana susahnya untuk mencapai merdeka!”- @faisalismail

”Midway cerita action yg super duper best gile. Dari awal start hingga akhir memang tak mengecewakan. Cerita tentang sejarah peperangan pulau Midway perang antara Jepun Dan US benyak memberi kita pengajaran dan memberi kesan yang sangat mendalam selepas perang. BTW cite ini memang best wajib tengok 😁😁👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻”- @asraf_maidinkoty

“Cerita Midway ni sangat best sebab 1st cerita ni base on true story , so kita dpt gambarkan apa yang terjadi pada zaman peperangan dahulu.. 2nd semua pelakon mebawakan watak mereka dengan jayanya and not to forget the story line dia sgt bagus.. saya bagi 4.7/5 bintang.. wajib tgk !”- @khalishan.alias

Filem ini berdasarkan kisah sebenar tentang pertempuran yang dikenali sebagai “Pertempuran Midway”. Pertempuran ini adalah penentu perubahan utama di rantau Pasifik dalam era perang dunia kedua. Jadi jika anda berminat, boleh lah menonton di pawagam berhampiran anda.