Semalam, berita mengenai penyanyi yang juga bekas ahli kumpulan Kara, Goo Hara mengejutkan dunia apabila dia telah ditemui meninggal dunia di kediamannya di Cheongdam, Gangnam.

Kematian Goo Hara Mengejutkan 

Kematian Goo Hara ternyata memberi impak yang cukup mendalam kepada peminat yang begitu sedih dan terkesan dengan pemergiannya yang sebelum ini dikatakan berada dalam keadaan tertekan.

IKLAN

Terdahulu, rakan baiknya Sulli ditemui meninggal dunia dipercayai akibat mengantungkan dirinya sendiri atas cubaan membunuh diri juga dipercayai akibat tertekan.

Pernah Cuba Bunuh Diri 

View this post on Instagram

잘자

A post shared by 구하라 (@koohara__) on

Malah dalam satu laporan Goo Hara pernah cuba untuk membunuh diri dengan mencederakan dirinya. Namun, cubaan tersebut gagal selepas dia ditemui oleh pengurusnya dalam keadaan tidak sedarkan diri di dalam bilik yang dipenuhi dengan asap.

Punca Kematian Masih Belum Diketahui 

Sehubungan dengan penemuan mayat Goo Hara pada jam 6 petang pada waktu tempatan pihak polis daerah Gangnam, Seoul masih belum dapat dedahkan punca kematian penyanyi itu.

Sebagai info, Goo Hara memulakan kariernya bersama Kara sebelum kumpuln itu dibubarkan. Malah kumpulan itu turut pernah beraksi diMTV World Stage Live In Malaysia 2012.Pada Julai 2015,Goo Hara memulakan debut sebagai penyanyi solo menerusi album mini pertamanya yang berjudul Alohara (Can You Feel It?).