Inilah Aktor Yang Jadi Punca Naskah ‘Star Wars: The Rise Of Skywalker’ Bocor Hingga Dijual Online

324

Baru-baru ini, pengarah filem “Star Wars: The Rise of Skywalker”, J.J. Abrams, pernah berkongsi cerita mengenai naskah asal filemnya yang hampir bocor kepada orang ramai yang dijual secara online oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Dalam kenyataannya, Abrams berkata bahawa kejadian itu berlaku kerana kecuaian seorang pelakon.

J.J. Abrams

“Salah seorang pelakon kami, saya tidak mahu menyebut nama telah meninggalkan naskah ini di tempat tidurnya,” kata pengarah.

“Dan ditemui oleh seseorang yang membersihkan tempat itu, maka naskah itu diberikan kepada seseorang yang kemudian menjualnya di eBay.”

IKLAN

Nasib baik, naskah yang dijual ditemui oleh pekerja Disney sebelum dibeli oleh orang lain.

“Kami mendapatnya (naskah) sebelum dijual,” kata Abrams.

Akibatnya, ramai peminat terkejut dan ingin tahu tentang siapa pelakon yang mungkin bertanggungjawab untuk kes ini. Sekarang, “pelakon” yang dimaksudkan dalam kejadian kebocoran naskah itu akhirnya didedahkan dan mengakui secara terbuka.

Pelakonnya ialah John Boyega, yang mengesahkan bahawa dia begitu cuai sehingga dia lupa menyimpan naskah itu ketika bersiap untuk  berpindah dari apartmen. Boyega mengakui tentang kecuaian ini apabila dijemput ke “Good Morning America”.

“Saya berpindah dari apartmen, dan saya meninggalkan naskah di bawah katil,” jelas Boyega.

“Saya seperti meletakkannya di bawah katil dan apabila saya bangun pada keesokan harinya, saya akan mengambilnya dan kemudian berpindah’.”

Malangnya, dia terlupa mengambil naskah itu sehingga beberapa minggu kemudian seorang pembersih apartmen menjumpainya.

IKLAN

“Dan beberapa minggu kemudian, pembersih ini datang, menjumpai skrip ini dan meletakkannya di eBay dengan harga £ 65 (USD 84). Orang itu tidak tahu nilai sebenarnya,” katanya.

Sementara itu, beberapa pelakon lama juga kembali ke filem ini. Selain John Boyega, terdapat juga pelakon Daisy Ridley, Adam Driver  dan ramai lagi. “Star Wars: The Rise of Skywalker” akan menjadi  pengakhiran dari kisah panjang francais “Star Wars” yang diwujudkan sejak tahun 1977 yang lalu. Siri kesembilan filem sci-fi ini bakal ditayangkan pada 20 Disember.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry