The Sacred Riana sebelum ini mencuri perhatian dunia apabila dinobatkan sebagai pemenang Asia Got Talent 2017 dan diikuti dengan penyertaanya di dalam peringkat suku akhir America Got Talent 2018.

Siapa The Sacred Riana? 

Riana atau nama sebenarnya Marie Antoinette Riana Graharani,27 merupakan seorang pakar ilusi dan ahli silap mata terkenal.

Kemunculannya menjadi tumpuan apabila kelihatan cukup misteri dan mempunyai tingkah laku yang agak pelik bersama sebuah boneka yang dikenali sebagai Riani.

Nak cakap pun berbisik! Seram pulak min😱😱😱#thesacredriana

IKLAN

Posted by Murai MY on Monday, December 2, 2019

Lebih menakutkan dia tidak berbual mahupun mengeluarkan sebarang perkataan yang agak panjang.

Jika mahu mendengar suaranya, Riana akan bersuara jika ditanya soalan yang mahu dijawabnya, namun sekadar hanya beberapa patah perkataan.

Sisi Seram Riana 

Selepas dinobatkan sebagai pemenang, Riana kini muncul dengan filem nya sendiri yang berjudul The Sacred Riana: Beginning yang akan menemui penonton pada 12 Disember ini. Bercakap mengenai kerjasamanya bersama Riana, pengarah filem ini iaitu Billy Christian dia akui punyai pengalaman tersendiri.

Menurut Billy, selama ini ramai yang tertanya bagaimanakah kelakuan Riana di set penggambaran dan adakah dia bersifat seperti normal disebaliknya.

Dedah pengarah dari Indonesia itu, Riana sememangnya berkelakuan seperti sedemikian sepanjang penggambaran berlangsung.

Malah disaat perbincangan bersama dan terdapat keraguan, Riana hanya menunding jari pada skrip atau berbisik pada pengurusnya. Soal pakaian dan pemakanan juga telah diuruskan oleh pengurus dan diatas persetujuan dari Riana sendiri.

IKLAN

Penuh Misteri 

Tidak cukup dengan itu, salah seorang pengurusnya turut mendedahkan tidak tahu di manakah kediaman asal Riana. Bagi setiap perjumpaan termasuklah sewaktu ingin berlepas ke Malaysia, mereka hanya berjanji untuk bertemu di lapangan terbang dan kelihatan Riana sudah berada disana terlebih dahulu.

Tegas pengurusnya, Riana bukanlah seorang bomoh seperti yang didakwa sebaliknya dia adalah seorang ahli silap mata yang mempunyai kelebihannya tersendiri.

“Riana bukan bomoh tetapi dia adalah ahli silap mata. Banyak orang menganggap dia istimewa dan tidak kurang sesuatu, Apa pun dia masih lagi Riana yang kami kenali sebelum ini.  Mengenai Riana, saya sendiri tidak tahu banyak dan apa yang saya tahu dia kini berusia 157 tahun.

Bagaimana penonton melihat Riana, begitu jugalah kami tidak kira di dalam mahupun luar set penggambaran. Kami tidak pernah bertemu Riana memakai pakaian lain mahupun bersolek sama seperti ini. Ketika berbincang mengenai penggambaran, kami hanya nyatakan lokasi dan Riana akan datang ke situ termasuklah di lapangan terbang. Tidak tahu siapa yang bawa, menaiki apa dan bagaimana dia datang secara tiba-tiba dia ada disitu” Dedah pengurusnya.

Riana ditemui Murai MY di sidang media filem The Sacred Riana di TGV One Utama pagi Selasa. Selain Riana, filem fantasi seram ini turut dilakonkan oleh Aura Kasih,Agatha Chelsea, Prabu Revolusi, Citra Prima danFrislly Herlind. 

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry