Sebelum ini,kontroversi perihal rumah tangga pendakwah bebas Nik Ahmad Farhan atau lebih dikenali sebagai Da’i Farhan bermula selepas rakan baik bekas isterinya, Fatin Nurul Ain telah mendedahkan perihal yang sebenar di laman Facebook nya.

Farhan Tarik Balik Tuntutan Saman 

Pendedahan yang dibuat oleh wanita tersebut yang dikenali sebagai Ches Al-Maliki turut dikecam apatah lagi Farhan turut membuat laporan polis dan tuntutan saman ke atas nya selepas mendakwa wanita itu mengeluarkan kenyataan berbaur fitnah di media sosial.

IKLAN

https://www.instagram.com/p/B5ZMa7UgHpI/

Ches Al-Malik Mahu Farhan Mohon Maaf

Terbaru, juga di akaun Facebook nya, Ches mendedahkan bahawa pihak Farhan telah menarik saman yang dibuat keatasnya. Bagaimanapun, Ches ingin menuntut Farhan membuat sebuah kenyataan mengenai penarikan saman tersebut.

Malah, dalam kenyataannya itu dia juga menuntut dua lagi perkara dari pihak Farhan untuk membuat surat rasmi dan permohonan maaf secara terbuka menerusi penulisan dan juga video bagi menjelaskan perkara yang sebenar.

Beri Masa 24 Jam 

Bagi tuntutan tersebut, dia telah memberi masa sebanyak 24 jam untuk pihak pendakwah itu menunaikannya dan sekiranya gagal berbuat demikian dia akan meneruskan tuntutan tersebut kepada tuntutan saman.

Dalam perkembangan lain, menerusi carian terbaru Murai.my di akaun Instagram Farhan, dia tidak lagi menggunakan nama Da’i Farhan serta keterangannya sebagai juara program itu seperti sebelum ini.

Sebaliknya, kini Farhan telah meletakkan namanya sebagai Farhan Mutawwif di akaun tersebut selain menyatakan dia adalah suami kepada isteri yang baru dinikahinya dikenali sebagai Dr Erin.