BTS kini sedang bersiap sedia untuk buat comeback mereka. Mereka disahkan kembali dengan melancarkan album baru berjudul “Map of the Soul: 7” pada 21 Februari akan datang.

Namun apa yang lebih menarik, peminat BTS pada hari ini dikejutkan apabila mereka melancarkan jadual lengkap untuk tour konsert mereka bertajuk “Map Of The Soul Tour”.

Melalui akaun Twitter rasmi agensi itu, BTS telah memaparkan tarikh, bandar dan lokasi untuk tour konsert di seluruh dunia untuk tahun 2020. Seperti biasa, siri tour akan bermula di tempat kelahiran kumpulan ini iaitu, Seoul. Konsert di Seoul akan bermula pada 11-12 April dan 18-19 April di Stadium Olimpik.

IKLAN
Sumber: Twitter

Selepas membuka konsert di Seoul, BTS meneruskan tour di beberapa negara seperti Santa Clara pada 25-26 April, Los Angeles pada 2-3 Mei, Dallas pada 9-10 Mei. BTS juga akan mengadakan konsert di beberapa negara di Asia seperti Jepun.

Sumber: Twitter

Konsert mereka di Jepun akan dilakukan pada 28-29 Jun di Fukuoka sehingga 1-2 September di Tokyo. Menariknya, pada 13-14 Jun, BTS nampaknya merancang sesuatu yang misteri, kerana tarikh itu hanya ditandakan dengan “?” setakat ini.

BTS akan melancarkan album baru mereka “Map Of The Soul: 7” pada 21 Februari. Tetapi MV rasmi untuk lagu utama mereka akan dikeluarkan pada 28 Februari.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry