Semasa artikel ini ditulis, di laman Twitter nama model hijabista terkenal yang juga pengamal media sosial, Sharifah Rose menjadi trending.

Foto Tidak Bertudung Tersebar 

Semuanya berikutan foto seorang wanita miripnya bersama-sama rakan tersebar sewaktu bercuti di Phuket,Thailand baru-baru ini. Dalam gambar tersebut turut kelihatan anak tiri Datuk Seri Siti Nurhaliza, Aazief Khalid.

IKLAN

Rata-rata netizen memberikan pelbagai reaksi termasuk kecaman terhadap posting yang dipercayai dikongsi oleh rakan terdekatnya sebelum tular di media sosial.

Mohon Maaf 

Melihatkan isu tersebut sudah tular, model itu tampil memberi kenyataan serta turut memohon maaf atas insiden tersebut.

Akui insiden tersebut merupakan perkara terburuk pernah terjadi dalam hidupnya, Sharifah Rose berkata dia sudah belajar daripada kesilapan tersebut selain mendedahkan percutian tersebut sememangnya diketahui dan mendapat keizinan daripada kedua-dua ibu bapanya. Malah dia turut meminta kepada mana-mana pihak memadam yang menyebarkan gambarnya tidak berhijab itu untuk memadam posting mereka.

Sebagai info, sebelum ini dia pernah menjalinkan hubungan cinta bersama penyanyi Ismail Izzani, namun hubungan itu terputus pada 2018. Kini, dia dikhabarkan sedang menjalinkan hubungan bersama Aazief.