Sejak beberapa hari lalu, media sosial hangat memperkatakan mengenai penyanyi dangdut Indonesia, Lucinta Luna selepas dia ditahan oleh pihak polis dipercayai akibat terbabit dalam penyalahgunaan dadah jenis ecstasy.

Lucinta Ditahan 

Malah ketika ditahan, polis agak keliru untuk menempatkan penyanyi ini di lokap yang bersesuaian memandangkan terdapat isu terdahulu yang masih belum disahkan yang mana penyanyi ini didaftarkan identiti sebagai seorang lelaki. Berdasarkan laporan, Lucinta ditahan bersama tiga lagi rakannya iaitu seorang wanita dan pasangan suami isteri.

IKLAN

Polis menemukan beberapa pil ecstasy di apartmennya dan berdasarkan kad pengenalannya adalah seorang perempuan namun pasport nya didaftarkan sebagai seorang lelaki yang bernama Muhammad Fatah.

Polis Sahkan Lucinta Seorang Perempuan 

Terbaru,dikhabarkan Lucinta sebenarnya seorang perempuan selepas keputusan Pengadilan Negeri Jakarta Selatan membenarkan permohonan penukaran jantina Lucinta pada tahun lalu.Perkara itu disahkan sendiri oleh Kepala Bidang Hubungan Masyarakat Polis Daerah Metro Jaya, Komisaris Besar Polis, Yusri Yunus di Balai Polis Metro Jakarta Barat,

“Lucinta Luna sudah diakui sebagai perempuan sejak Disember lalu,” katanya

‘Teman Lelaki’ Seorang Perempuan 

Bagaimanapun, sesuatu yang mengejutkan turut didedahkan.Ini kerana teman lelaki pelantun Bobo Di Mana bersama jutawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman dan Nur Sajat Kamaruzzaman itu sebenarnya merupakan seorang perempuan.

Ianya disahkan sendiri oleh pihak polis selepas menahan ‘lelaki’ tersebut bersama Lucinta. Berdasarkan keputusan Pengadilan Negeri Jakarta Selatan, Lucinta kini memiliki nama rasmi Ayluna Putri.