Filem Arahan Areel Abu Bakar, Geran Bawa Nama Malaysia Ke New York

Mesti Baca

Pengarah, Areel Abu Bakar menempa sejarah tersendiri apabila filem arahannya ‘Geran bakal menarik perhatian khalayak antarabangsa apabila terpilih sebagai ‘Official Selection’ mewakili Malaysia di 19th New York Asian Film Festival (NYAFF) tahun ini.

Filem yang memertabatkan budaya warisan seni Silat ini bakal ditayangkan di festival tersebut yang akan berlangsung dari 3-16 Julai 2020.

NYAFF yang memasuki edisi ke 19 adalah festival filem berprestij di Amerika Syarikat yang mendukung kepada pembangunan seni dan budaya melalui jaringan sinema dunia dan menjadi platform tayangan dan apresiasi melalui pemilihan filem-filem kontemporari dan klasik dari negara-negara Asia.

Filem dibintangi oleh Namron, Khoharullah Majid, Feiyna Tajudin, Fad Anuar, Azlan Komeng, Taiyuddin Bakar, Niezam Zaidi, Adam Shahz, Aeril Zafrel, Megat Shahrizal dan ramai lagi ini bakal dipertontonkan kepada khalayak antarabangsa bersama seleksi filem terpilih dari seluruh negara Asia.

Terkini

Majlis Pernikahan Neelofa Langgar SOP, Polis Beri Cadangan Kompaun

Nampaknya isu berkaitan dengan usahawan Neelofa masih berlanjutan hingga sekarang. Susulan mengenai jemputan yang hadir di majlis pernikahannya yang...

Artikel Berkaitan