Seorang guru wanita di sebuah taska atau Pusat Pendidikan Awal Kanak-kanak R.E.A.L Kids, yang terletak di aras bawah gedung Evolve Concept Mall, Ara Damansara telah diuji positif COVID-19.

Bagi memastikan kesihatan murid-murid, ibu bapa dan kakitangan di taska tersebut dalam keadaan selamat, R.E.A.L Kids telah ditutup sejak semalam 11  hingga ke-13 Mac.

IKLAN

Dilaporkan oleh Sin Chew, R.E.A.L Kids mengeluarkan notis ini menerusi Facebook rasmi mereka dan mengatakan bahawa guru itu dijangkiti COVID-19 selepas menunjukkan tanda-tanda awal COVID-19 seperti selesema.

“Guru itu mempunyai simptom selesem sejak 4 Mac dan telah dikuarantin. Setelah mengetahui bahawa ahli keluarganya juga positif COVID19, guru itu juga pergi ke hospital untuk ujian dan mengesahkan positif COVID-19 pada tengah hari pada 10 Mac.”

Mengikut notis itu, pusat itu akan ditutup dari 11hb ke 13hb bulan ini sebelum cuti sekolah bermula.

Notis itu juga memaklumkan bahawa guru dan kakitangan lain tidak menunjukkan gejala yang berkaitan dengan penyakit COVID-19.

Sebelum ini Murai MY ada melaporkan 2 buah pusat membeli-belah terkemuka mengesahkan bahawa beberapa buah kedai dalam gedung mereka dikunjungi pelanggan yang diuji positif dijangkiti Covid-19.

Kedai-kedai yang dikunjungi adalah A-Saloon (di Melawati Mall) dan Fitness First (di IOI Mall Puchong).