Nama Reynhard Sinaga menjadi viral kerana kes rogol sesama jenis yang berlaku di Manchester, England. Hasil daripada kes tersebut, Reynhard kemudian dijatuhkan hukuman penjara seumur hidup.

Lelaki berusia 36 tahun itu disabitkan dengan 159 jenayah seksual, termasuk rogol 136 lelaki. Malah Reynhard digelar sebagai pemangsa seksual paling kejam dalam sejarah Britain.

IKLAN

Dilaporkan dari The Sun, Reynhard kini telah dipindahkan ke penjara Wakefield, West Yorkshire. Penjara ini dikenali sebagai salah satu penjara yang menyimpan banyak penjenayah paling kejam di Britain.

Penjara itu dijuluki “Monster Mansion” kerana terkenal sebagai tempat penjenayah kelas tinggi yang paling berbahaya di UK.

“Sinaga dilihat selesa di sekitar Strangeways dan sepertinya mulai merasa nyaman. Sekarang dia harus menjaga dirinya di kalanagn sejumlah penjenayah paling terkenal di England,” kata satu sumber yang dipetik dari The Sun.

Ibu Reynhard, Normawati memberitahu bahawa dia telah beberapa kali mengunjungi penjara. Normawati mengatakan bahawa anaknya itu mengaku kuat dan dapat menjaga dirinya ketika berada di penjara.

“Saya baik-baik saja di sini. Jangan bimbang tentang saya,  saya boleh menjaga diri sendiri,” kata Reynhard seperti disampaikan kepada Normawati.