Lee Min Ho dan Kim Go Eun muncul dalam episod baru “E-News Exclusive” yang ditayangkan pada hari Rabu (22/4). Pada kesempatan ini, mereka membincangkan pelbagai perkara menarik mengenai drama barunya yang berjudul “The King: Eternal Monarch”.

“The King: Eternal Monarch” sendiri menceritakan tentang usaha Maharaja Lee Gon (Lee Min Ho) dari Kerajaan Corea untuk menutup pintu kedua dunia. Untuk melancarkan aksi tersebut, dia berkolaborasi dengan Detektif Jung Tae Eul (Kim Go Eun) dari Republik Korea.

IKLAN

Dipetik dari Soompi, semasa wawancara dengan “E-News Exclusive”, Lee Min Ho menceritakan betapa seronoknya dia semasa penggambaran “The King: Eternal Monarch”. Dia juga bersemangat ketika membincangkan tengtang Maximus, kuda kerajaan Kaisar Lee Gon.

“Maximus benar-benar comel. Hidungnya kemerahan pada cuaca sejuk. Dia juga menikmati gula-gula yang saya suka. Gula-gula perasa lemon. Ketika penggambaran selesai, kita masing-masing mempunyai sebiji gula-gula,” kata Lee Min Ho.

“E-News Exclusive” kemudian menunjukkan beberapa rakaman “The King: Eternal Monarch” yang menunjukkan kedekatan Lee Min Ho dengan Maximus. Daripada Kim Go Eun, yang melakonkan watak utama wanita, Lee Min Ho lebih prihatin dan bimbang tentang kuda itu ketika berada di penggambaran.

Menurut Lee Min Ho, setelah selesai penggamabran, dia akan menyuruh kru untuk biarkan Maximum bebas sebentar kerana bimbang dia merasa tertekan.

Momen dari rakaman itu menunjukkan saat ketika Lee Min Ho sedang menjalani penggambaran dengan Kim Go Eun dan Maximus berada jauh darinya. Tetapi tiba-tiba kuda itu menghampirinya sehinggakan  Lee Min Ho tersenyum lebar.

Sementara itu, alur cerita “The King: Eternal Monarch” mendapat reaksi positif dan negatif dari awal yang ditayangkan pada akhir minggu lalu. Ramai netizen yang mengaku bingung dengan jalan cerita dan mengecam penulis Kim Eun Sook.