Unik! Elemen Glitter Pada Baju Melayu Oleh Anuar Faizal Curi Tumpuan

541

Mengenakan baju melayu pada pagi Syawal pasti akan membuatkan para lelaki menjadi segak bergaya. Lebih sempurna jika dipakai bersama songkok. Namun, di tahun 2020 ini terdapat pelbagai jenis Baju Melayu mendapat sentuhan kreatif dari pereka tempatan.

Seperti rekaan baju melayu terkini dari pereka fesyen terkenal, Anuar Faizal ini. Koleksi baju melayu ini diberi nama AF2020 (AidilFitri 2020 / AnuarFaizal2020).

Koleksi ini menggunakan elemen glitter sebagai penarik dan sebagai cara untuk mengolah kegunaan fabrik yang pelbagai dalam penciptaan baju melayu moden.

IKLAN

Jom lihat beberapa koleksi terbaru AF2020 di bawah.

Foto: Anuar Faizal
Foto: Anuar Faizal
Foto: Anuar Faizal
Foto: Anuar Faizal

Ada antara koleksi ini pernah ditunjukkan sewaktu persembahan penutup (finale) di Myanmar International Fashion Week 2019 dan telah mendapat sambutan hangat serta dipakai oleh beberapa selebriti terkenal di sana.

Foto: Anuar Faizal
Foto: Anuar Faizal

Koleksi ini juga boleh disuaipadan serta boleh dijadikan sebagai busana Raja Sehari dengan styling dan aksesori yang bersesuaian.

Sampin segera dan praktikal yang dilengkapi tali pinggang merupakan antara ciri terbaru khas dari AnuarFaizal pada tahun ini.

Jika anda mahukan kelainan dan unik, rekaan baju melayu AF2020 pasti menjadi pilihan tepat. Malah Aildifitri menjadi lebih meriah dengan elemen glitter sebagai penarik si pemakai.