Mengambil keberkatan Ramadan, ‘KITA’ merupakan sebuah lagu berunsurkan kerohanian hasil ciptaan Ziin. Idea asal bagi projek ini adalah terdetik daripada ketua label Music Rocketfuel sendiri iaitu En Feros Sayna .

Bergabung Dalam Kita 

4 penyanyi dibawah naungan Rocketfuel Entertainment iaitu Ernie Zakri, Ara Johari, Usap dan naungan terbaru, Putera Muhammad telah bergabung di dalam single Kita. Gabungan jenis vokal yang berbeza dari keempat mereka ini menambahkan lagi rasa kesayuan dalam lagu. “Kita” juga merupakan buah tangan terbaru daripada Rocketfuel Entertainment kepada seluruh rakyat Malaysia bagi berkongsi rasa akan peristiwa yang sedang melanda negara kita bahkan satu dunia dan memberi kesan kepada semua golongan masyarakat.

IKLAN

“Kita juga terpaksa menjalani ibadah berpuasa kali ini dengan kelaziman yang baharu. Namun semua itu bukan penghalang untuk kita mencari cebisan nikmat dalam kepayahan dan melahirkan kesyukuran. “Kita” juga merupakan sebuah tanda penyatuan semua umat dan agama di seluruh dunia dalam menghadapi pandemik yang sedang berlaku lebih-lebih lagi pandemik ini menlanda pada bulan yang sungguh mulia” kata Feros, Ketua Label Muzik, Rocketfuel Entertainment Sdn Bh dalam edaran kepada pihak media.

Meminati Suara Keempat-Empat Penyanyi 

Menurutnya, dia amat meminati gabungan suara dari mereka berempat di mana, Ernie sentiasa memberikan yang terbaik didalam setiap lagu nyanyiannya, suaranya yang padu dan mantap serta persembahan yang memukau mampu menaik lagi lagu ini. Manakala Ara terkenal dengan artis muda yang berbakat dan mempunyai vokal yang bertenaga.

Usop pula, artis muda yang meningkat naik dan sering mendapat perhatian muzik tempatan. Putera Muhammad pula mempunyai suara yang lunak agar lagu ini lebih menyerikan lagi lagu ini. Ini juga gandingan pertama dari Ernie dan Ara dimana mereka berdua dikenali dengan mempunyai suara yang sangat bertenaga. ‘Kita’ boleh didengari di semua digital platform dan youtube channel Rocketfuel Network.