Nampaknya, tidak mudah bagi Luna Maya untuk memaafkan bekas kekasihnya, Ariel NOAH. Seperti diketahui, kira-kira 10 tahun yang lalu, kedua-duanya pernah terlibat dalam kes video seks.

Kes ini tentunya sangat sukar bagi Luna Maya, menurutnya, memerlukan masa yang lama untuk melupakan masalahnya. Termasuk, memaafkan Ariel NOAH.

“Proses memaafkan tidak mudah, saya mengambil masa bertahun-tahun,” kata Luna Maya dalam sebuah video di saluran YouTube Daniel Mananta yang dimuat naik baru-baru ini.


Di tengah-tengah masa-masa sukar, sahabatnya, Edric Tjandra hadir dan memberi nasihat kepadanya. Kata-kata Edric juga berjaya memotivasi Luna Maya untuk bangkit semula dan berdamai dengan keadaan itu.

“Akhirnya, anda tahu apa? saya maafkan … Pertama, maafkan diri saya terlebih dahulu. Kerana saya telah menyeksa diri saya sejak sekian lama. Tentunya saya bertanya, berdoa, ‘Saya, di sini, saya ingin membersihkan hati saya’,” sambungnya.

Dia kemudian memohon dari Tuhan untuk diberikan ketenangan jiwa. Kerana, masalah ini menjadikannya letih secara mental. Dan dia tidak mahu terluka secara fizikal juga kerana masalah itu.

IKLAN

“Kerana terbukti secara perubatan, tekanan memang boleh membawa kepada penyakit serius,” kata pelakon dan hos berusia 36 tahun itu.

Kes undang-undang

Mengimbas kembali, dalam kes video lucah ini, Ariel NOAH dijatuhkan hukuman penjara 3 tahun 6 bulana. Pada saat itu Luna Maya menghilang dari dunia hiburan kerana mengalami tekanan perasaan.