Aidilfitri 2020 semestinya meninggalkan kesan buat keluarga Allahyarham Abam Bocey yang meninggal dunia pada Februari lalu.

Hidayah Sebak 

Lebih terkesan, semestinya balu dan anak Arwah Abam atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar yang beraya tanpa tonggak utama mereka disisi. Perasaan itu diluahkan oleh Hidayah yang berkongsi foto raya bersama anaknya, Hamzah di laman Instagram.

Menurut Hidayah, dia berasa begitu sayu ketika memakaikan baju raya kepada anaknya pada pagi hari raya kerana terkenangkan arwah suaminya. Malah lebih menyedihkan, tahun ini sepatutnya tahun pertama arwah Abam beraya bersama anaknya kerana pada tahun lalu, Hamzah masih berada dalam kandungan.

“Tahun lepas beraya dengan arwah, Hamzah masih dalam kandungan saya. Tapi tahun ini sekelip mata arwah pergi tinggalkan kami. Terasa sedih dan sayu sangat hati ini. Tak dapat nak gambarkan bila di pagi raya pakaikan Hamzah baju raya, terasa pilu sekali”

Gambar Pengubat Rindu

View this post on Instagram

Assalamualaikum, alhamdulillah instagram ni dapat semula setelah di hack beberapa minggu lepas. 😢 terima kasih kepada yang sudi membantu untuk dapatkan instagram ni semula. Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin ❤️ Tahun lepas beraya dengan arwah, Hamzah masih dalam kandungan saya. Tapi tahun ni sekelip mata arwah pergi tinggalkan kami 😭 Terasa sedih dan sayu sangat hati ni. Tak dapat nak gambarkan bila di pagi raya pakaikan Hamzah baju raya, terasa pilu sekali. Abang, sayang rindu sangat dengan abang. Sayang rindu sangat dengan pelukan kasih sayang abang pada sayang dan Hamzah. Sayang sedih sangat abang sebab tahun ni sepatutnya kita sambut hari raya sama sama dengan anak kesayangan kita tapi abang pergi dulu tinggalkan kami dan Hanya Sekeping Gambar Nikah Yang Menjadi Pengubat Rindu Sayang Dan Hamzah 🙂 Hanya Allah yang tau perasaan sayang. Sayang doakan abang tenang disana dan ditempatkan bersama orang yang beriman dan beramal soleh..Kenangan sampai ke syurga Al-fatihah (di baca) suamiku Syed Umar Mokhtar 🌹❤️ #kitabaikramaisayang #abamdalamkenangan #syeduthmanhamzahaljuffrey #syedumarmokhtar #jangansebokhalorang #allahada #doayangbaikbaik

A post shared by 🇲🇾SYED UTHMAN HAMZAH🇲🇾 (@abam_bocik) on

IKLAN

Kongsinya lagi, bagi melepaskan rindunya gambar pernikahan mereka dijadikan sebagai pengubat rindu dan sayang dia Hamzah. Di kesempatan itu, Hidayah turut mendoakan agar roh Allahyarham tenang dan ditempatkan bersama orang yang beriman. Al-Fatihah(dibaca) buat Allahyarham Syed Umar Mokhtar

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry