Aidilfitri 2020 semestinya meninggalkan kesan buat keluarga Allahyarham Abam Bocey yang meninggal dunia pada Februari lalu.

Hidayah Sebak 

Lebih terkesan, semestinya balu dan anak Arwah Abam atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar yang beraya tanpa tonggak utama mereka disisi. Perasaan itu diluahkan oleh Hidayah yang berkongsi foto raya bersama anaknya, Hamzah di laman Instagram.

Menurut Hidayah, dia berasa begitu sayu ketika memakaikan baju raya kepada anaknya pada pagi hari raya kerana terkenangkan arwah suaminya. Malah lebih menyedihkan, tahun ini sepatutnya tahun pertama arwah Abam beraya bersama anaknya kerana pada tahun lalu, Hamzah masih berada dalam kandungan.

IKLAN

“Tahun lepas beraya dengan arwah, Hamzah masih dalam kandungan saya. Tapi tahun ini sekelip mata arwah pergi tinggalkan kami. Terasa sedih dan sayu sangat hati ini. Tak dapat nak gambarkan bila di pagi raya pakaikan Hamzah baju raya, terasa pilu sekali”

Gambar Pengubat Rindu

Kongsinya lagi, bagi melepaskan rindunya gambar pernikahan mereka dijadikan sebagai pengubat rindu dan sayang dia Hamzah. Di kesempatan itu, Hidayah turut mendoakan agar roh Allahyarham tenang dan ditempatkan bersama orang yang beriman. Al-Fatihah(dibaca) buat Allahyarham Syed Umar Mokhtar