Macpie Berhad, menerusi anak syarikatnya Macpie Distribution Sdn Bhd telah mengumumkan pelantikannya sebagai rakan pengedar sah yang baharu di Malaysia untuk syarikat HMD Global, bermula 18 Jun 2020.

Macpie Distribution Sdn Bhd sebagai pengedar sah baharu untuk HMD Mobile Malaysia Sdn Bhd, (anak syarikat HMD Global Oy) akan mengedarkan telefon pintar & telefon bimbit Nokia di Malaysia melalui rakan saluran dan rakan korporatnya.

Macpie Distribution Sdn Bhd diketuai oleh Pengarah Eksekutif, Sean Ng yang mempunyai pengalaman lebih 18 tahun dalam perniagaan industri teknologi mudah alih. Beliau memiliki pengetahuan yang mendalam menerusi industri ini dengan rangkaian rakan niaga dan pemain industri yang luas.

IKLAN

Pada tahun 2012, beliau membangunkan telefon pintar berjenama terkenal di Malaysia dengan pengasas bersamanya yang lain dan ia mendapat perhatian dengan cepat, membangun di pasaran dan berjaya mengukuhkan kedudukannya di rantau ASEAN.

Hanya dalam dua tahun, jenama ini telah berkembang ke Indonesia dan terus mengembangkan sayapnya ke pasaran ASEAN yang lain. Beliau amat percaya dengan pendekatan pengambilan secara langsung bagi strategi perniagaan dan pemasaran terkemuka, pengurusan jenama, pengurusan logistik & rantaian bekalan pelbagai negara, strategi operasi dan analisis perniagaan data besar.

Menurut Pengarah Eksekutif Macpie Distribution Sdn Bhd, Sean Ng, mereka yakin dapat bekerjasama dengan HMD Global untuk meneruskan pengembangan telefon mudah alih Nokia di Malaysia. Macpie Berhad komited untuk menyokong pertumbuhan baharu telefon mudah alih Nokia di pasaran Malaysia dan akan berusaha untuk memastikan ia dapat memberi manfaat kepada pengguna dari semua lapisan masyarakat.

Tambahnya lagi, kebanyakan telefon pintar Nokia juga diperakui sebagai peranti yang disyorkan oleh Android Enterprise dan menjadi pilihan syarikat besar dan perusahaan
kecil dan sederhana (PKS) yang mencari peranti berprestasi cemerlang, selamat dan terkini untuk pekerja mereka.