Sama seperti kebanyakan selebriti ternama yang lain, penyanyi dan pelakon Zarul Umbrella turut aktif di laman YouTube.

Kongsi Pengalaman Menaiki ETS 

Tidak hanya berkongsi kisah perjalanan seni dan peribadinya, Zarul atau nama sebenarnya Zairulkefli bin Husin, 47 juga berkongsi pelbagai info yang menarik termasuk mengenai pengalamannya menaiki Electric Train Shuttle (ETS) milik Keretapi Tanah Melayu (KTM). Sebagai info, ETS baru-baru ini telah melancarkan kelas perniagaan dalam gerabak ETS.

Berkongsi pengalamannya, Zarul bukan sahaja meninjau dan membuat ulasan mengenai kelas perniagaan, sebaliknya turut berkongsi hampir setiap koc dan perkhidmatan yang ditawarkan di dalam ETS. Bagaimanapun, ada sesetengah pengguna media sosial telah membuat tanggapan negatif di atas perkongsian yang dibuat oleh pemenang tempat ketiga Gegar Vaganza musim ketiga ini.

Terima Kecaman

Dalam komen tersebut, ada yang mendakwa bahawa Zarul seolah-olah membuat perbandingan yang tidak berasas kerana beranggapan menaiki ETS sama seperti menaiki kapal terbang. Tidak cukup dengan itu, salah seorang pramugara yang bertugas dalam ETS turut terkena tempias kecaman daripada pengguna laman itu.

IKLAN

Menjawab persoalan tersebut, kongsi Zarul perbuatan seumpama itu adalah tidak wajar kerana kelak tidak mustahil akan menerima nasib yang sama. Tidak mudah melatah dengan kecaman yang diterima, sebaliknya Zarul mendoakan agar individu tersebut dipermudahkan segala urusan dimurahkan rezeki.

Untuk rekod, lebih dari 95 ribu orang pengguna telah melanggan (subscribe) akaun YouTube selebriti verstail ini!