‘Kuatkah Aku’- Bunga Citra Lestari Pernah Merasa Putus Asa Untuk Hidup?

1.3K

Bunga Citra Lestari (BCL) baru-baru ini mengenang pemergian suami tercinta Ashraf Sinclair. Dalam muat naik itu BCL dilihat memuat naik saat pertama kali bertemu dengan Ashraf.

Foto: Youtube BCL

Munurut tinjauan Murai MY di laman rasmi Youtube BCL, dia juga mengungkapkan mesej yang begitu meruntun jiwa. BCL mengaku merasa tidak dapat menjalani kehidupan setelah suaminya meninggal.

BCL akui pernah merasa putus asa selepas pemergian suaminya.

IKLAN

“Sempat terlintas di kepala ku, kuatkah aku, kadang rasanya ingin menyerah,”- kata BCL dalam rancangan di Youtube, yang dimuatnaik pada 5 Julai 2020.

Tetapi BCL menyedari bahawa dia tidak boleh jatuh dan harus kuat untuk anak kesayangannya, Noah Sinclair. Itu akhirnya membuat BCL yakin untuk terus berjalan walaupun langkahnya sukar.

Foto: Youtube BCL

“Tapi tidak, aku putuskan untuk terus berjalan, hanya saja langkahku terasa lebih berat dan lambat, tapi aku tetap berjalan, meski terkadang mundur beberapa langkah, lalu kembali melaju melangkah,” kata BCL.

Saat Murai MY menonton video itu, BCL juga mengungkapkan pesanan untuk suaminya yang telah meninggal dunia. BCL mengatakan bahawa dia akan berusaha melindungi dirinya dan Noah demi Ashraf.

Foto: Youtube BCL

“Dear love, hariku takkan lagi sama, tapi aku yakin, harapan itu ada, don’t worry about me, i’ll take care of me for you (jangan khawatir soal aku, aku akan menjaga diriku untukmu),” kata BCL mengakhiri bicara.