Safiey Illias Sambung Belajar, Bakal Jadi Peguam?

Mesti Baca

Usahawan dan selebriti, Safiey Illias memberitahu dia bakal melanjutkan pengajian dalam jurusan undang-undang dan berhasrat untuk menjadi seorang peguam pada masa akan datang.

Murai MY menerima berita ini menerusi laman Youtube rasminya di saluran TV Syinta Gila Bertajuk “LUAHAN DARI LUBUK HATI SAYA YANG PALING DALAM! CUKUP SETAKAT INI…”.

Safiey berkata, dia sedang merancang menyambung pelajaran di sebuah pusat pengajian di Australia. Menurut Safiey, perancangan ini tergendala kerana tidak dibenarkan melakukan perjalanan ke luar negara, negara tersebut masih menutup sempadan.

“Kenapa saya pilih bidang guaman walaupun saya adalah bakal doktor (walaupun 6 bln je RATU SEMESTA ALAM belajar lepastu xnk dah belajar hahaha . Bagi saya , bidang guaman menegakkan hak2 dan saya sgt membangkang sebarang isu cyber bully dan juga body shaming . Lagi2 org yg tengah ada masalah atau depression mcm saya”- tulisnya di Instagram

Saman malu

Foto: Youtube TV Syinta Gila

Sementara itu, Safiey memberi amaran kepada netizen agar tidak sesuka hati melemparkan fitnah dan kata-kata nista kepadanya selepas ini. Dia tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undangĀ  di bawah Akta Komunikasi dan Multimedia kepada yang bersalah.

Kos Pembedahan Plastik Cecah RM2 Juta

Dalam video lain di Youtube, Safiey mendedahkan dia sudah berhabis wang mencecah RM2 Juta untuk membuat pembedahan plastik pada tubuh dan wajahnya. Lihat video di bawah;

Dalam perkembangan lain, Murai MY difahamkan Safiey menyepikan diri selama beberapa bulan kerana menghidapi penyakit depresi. Kini dia bangkit semula dengan azam baru untuk terus berjaya dalam hidup.

Terkini

Justin Bieber Dedah Kesukaran Ketika Awal Perkahwinan Bersama Hailey Baldwin

Justin Bieber membuat pendedahan betapa sukarnya ketika tahun pertama perkahwinannya bersama isteri, Hailey Baldwin. Tahun Yang Sangat Sukar Melalui temubualnya bersama...

Artikel Berkaitan